Startlaphoz Csatlakozz!

Túl sokan kérdeznék ugyanazt

Vasárnapi zárva tartás: Az NVB nem hitelesítette Gaskó István és Demján Sándor népszavazási kérdését

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 13. péntek, 10:52

Megtagadta a kiskereskedelmi szektorban a vasárnapi munkavégzés tilalmának megszüntetését célzó, Gaskó István és Demján Sándor által benyújtott népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A testület az elutasító határozatot egyhangúlag hozta.

    Gaskó István, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának elnöke és Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke január 20-án három kérdés aláírásgyűjtő ívét nyújtotta be. A három kérdés a következő volt: „Egyetért-e azzal, hogy a kiskereskedelmi szektorban a vasárnapi munkavégzés tilalma megszüntetésre kerüljön?”, „Egyetért-e Ön azzal, hogy ne korlátozzák a bolti kiskereskedelmi egységek vasárnapi nyitva tartását?” és „Támogatja-e Ön a bolti kiskereskedelmi egységek korlátozás nélküli vasárnapi nyitva tarthatóságát?”.

    A népszavazási kezdeményezést azonban Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke január 23-án elutasította, arra hivatkozva, hogy a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig. Márpedig Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke január 7-én már benyújtott egy kérdést („Egyetért-e Ön azzal, hogy vasárnap minden üzlet zárva legyen?” ) a boltok vasárnapi zárva tartásával kapcsolatban.

    A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának elnöke és a VOSZ elnöke az elutasítást követően január 28-án ismételten benyújtotta a háromból azt a népszavazási kérdést, hogy „Egyetért-e azzal, hogy a kiskereskedelmi szektorban a vasárnapi munkavégzés tilalma megszüntetésre kerüljön?”.

    Az ismételten benyújtott kérdések esetében az NVI elnökének nincs lehetősége arra, hogy vizsgálja, nyújtottak-e be azonos tárgyú kérdést, az ív hitelesítését a Nemzeti Választási Bizottság napirendjére kellett tűzni.

    Az NVB csütörtökön tárgyalta a Liga Szakszervezetek elnökének és a VOSZ elnökének népszavazási kérdését, és megtagadta annak a hitelesítését, lényegében ugyanarra hivatkozva, mint az NVI elnöke tette, vagyis, hogy az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerős döntés.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vasárnapi zárva tartás: Az NVB nem hitelesítette Gaskó István és Demján Sándor népszavazási kérdését.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector