Startlaphoz Csatlakozz!

Az összes pláza különleges elbánást kér majd a kormánytól

A mozik miatt nem zárnak be vasárnap a bevásárlóközpontok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 13. péntek, 12:32

A plázák is hosszabb nyitvatartási idővel válaszolnak a vasárnapi pihenőnapot előíró jogszabályra, s a jövő héten eldöntik, hogy csatlakoznak-e az ezzel kapcsolatos népszavazáshoz.

   A jövő héten dönt arról, hogy csatlakozik-e a vasárnapi zárva tartás ellen szerveződő népszavazáshoz a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) – közölte a Napi Gazdasággal az érdekszervezet főtitkára. Balatoni Judit szerint a szövetség már egyeztetett a témában az akciót kezdeményező Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével, így már csak a tagok közgyűlésen történő döntésére van szükség. A plázák jelentős többsége egyébként nyitva fog tartani vasárnap is, azok a bevásárlóközpontok gondolkodnak csak azon, hogy bezárnak, amelyekben nem működik mozi, ilyen pedig nagyon kevés van az országban – mutatott rá a főtitkár.
 
  Kihasználva a törvény adta lehetőségeket, előreláthatóan nem csak egy-kettő, hanem az összes pláza különleges elbánást fog kérni a kormánytól, hogy az épületeiken belül működő boltok nyitva maradhassanak. Mint azt Balatoni Judit elmondta, a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy egy későbbi kormányrendeletben – az adott település vagy településrész sajátosságaira tekintettel – a fő szabálytól eltérő előírásokat is megfogalmazzanak. A különleges elbánást kérőknél mérlegelési szempont lehet többek között az idegenforgalmi sajátosság, a vásárlói szokások, a területi ellátottság és a foglalkoztatás. Ezek alapján pedig – tette hozzá a szakértő – a bevásárlóközpontok nagy része jó eséllyel kérhet majd különleges elbánást.
 
   A parlament tavaly december közepén fogadta el a kereskedelmi ágazatban a vasárnapot pihenőnappá kikiáltó törvényt. A jogszabályban kivételként rögzítették, hogy az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek. Az idén március 15-én életbe lépő törvény szerint a hét utolsó napján csak a kétszáz négyzetméternél kisebb üzletek nyithatnak ki, amennyiben a tulajdonos vagy közvetlen családtagja dolgozik benne.

Forrás: Napi Gazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A mozik miatt nem zárnak be vasárnap a bevásárlóközpontok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector