Startlaphoz Csatlakozz!

Kovács Zoltán:

Ösztöndíjprogram indul a területi közigazgatásban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 13. péntek, 14:27

A területi közigazgatásban is elindul a fiataloknak szóló ösztöndíjprogram - közölte Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár pénteken Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón.

    Hangsúlyozta, a kormány kiemelt feladatának tekinti a közigazgatás személyügyi fejlesztését, elsősorban a fiatalok bevonását, ennek eredménye a 2011-ben indult közigazgatási ösztöndíjprogram. Ezt tavaly bővítették ki a fogyatékossággal élőknek szóló programmal, amelybe utolsó éves egyetemi hallgatókat, végzősöket vontak be.

    Az ösztöndíjprogramnak - amelyben tíz hónapos gyakorlatra várják a pályázó fiatalokat - három ága van: a központi közigazgatási része 80 ösztöndíjassal, a fogyatékossággal élő jelentkezők közül 20-an kerülhetnek be, és új elemként a jövőben a területi közigazgatásba is várnak 40 fiatalt - ismertette az államtitkár.

    A mentorált ösztöndíjasok tíz hónap alatt olyan gyakorlatra tehetnek szert, hogy „ők már valójában nem minősülnek fiatal pályakezdőknek” - mondta Kovács Zoltán.

    Tájékoztatása szerint a program mintegy 250 millió forintba kerül egy költségvetési évben.

    A sajtótájékoztatón Kovács Zoltán kormányszóvivő hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a szolgáltató állam mellett, ezért szemléletváltást hajtott végre az elmúlt években, hogy az állampolgárok, a vállalkozások, „az állam fogyasztói” kerüljenek a középpontba. A már zajló Államreform 2 nevű programnak is az a célja, hogy minél többen minél egyszerűbben vehessék igénybe az állam szolgáltatásait - tette hozzá.

    Az átalakításnak a része az immár ötödször meghirdetett közigazgatási ösztöndíj és azon belül olyan valódi esélyteremtő programok, amelyekben megváltozott munkaképességűek, fogyatékossággal élők vehetnek részt - mondta a szóvivő.

    Kiemelte, hogy az elmúlt négy évben 40 ezerről majdnem 80 ezerre emelkedett a munkaerőpiacon elhelyezkedett megváltozott munkaképességűek, illetve fogyatékossággal élők száma.

    A tájékoztató végén arra a kérdésre, hogy fizetőssé válhatnak-e a jövőben újabb útszakaszok, Kovács Zoltán kormányszóvivő azt válaszolta: a kabinetnek nincs ilyen terve.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ösztöndíjprogram indul a területi közigazgatásban .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector