Startlaphoz Csatlakozz!

Hofekker Ferenc:

A jegyáremelés a szegények sarca

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 13. péntek, 15:21

Hofekker Ferenc, a Tüke Busz Zrt. mellett működő szakszervezet elnöke szerint a pécsi buszjegyáremelés az elszúrt fonódó hálózat következménye, amelyet a legszerencsétlenebb helyzetben lévő utasokkal fizettetnek meg – írja a pecsistop.hu.

   Hofekker Ferenc, a pécsi Független Demokratikus Szakszervezet elnöke korábban már többször beszélt a fonódó hálózat újra és újra felbukkanó problémáiról. Szólt arról, hogy javaslataikat, amelyekkel megelőzhették volna a gondok jó részét, nem vették figyelembe a döntéshozók, ennek pedig meg is lett a böjtje.

A szakszervezeti vezető szerint az egyik következmény a hónap elején bevezetett jegyáremelés.

   - Trükkösen számolnak a kilométerekkel, a tervet, és nem a tényleges futásteljesítményt véve alapul - így Hofekker. - Ám ha a számok mögé nézünk, azt látjuk, hogy a fonódó hálózat nem 600, hanem majdnem 730 ezer kilométeres évi plusz futásteljesítménnyel jár, ez pedig majdnem 10 százalékos növekedés, amit valahogy finanszírozni kell.

  Hofekker elmondta azt is: nem véletlenül panaszkodnak az utasok a gyakran üresen mozgó járatokra. Nagy a túlkínálat a mostani fonódó hálózatban, ami nem lenne baj, ha bőven lenne pénz a rendszerben, de nincs, erről a cég hitelei árulkodnak.

  Az pedig, hogy éppen a jegyárak emelkedtek, nagyon furcsa rezsicsökkentés a szakszervezeti vezető szerint. Ez ugyanis azt jelenti, hogy éppen a legszerencsétlenebb helyzetben lévő utasokkal fizettetik meg a rendszer hibáit.
 
Forrás: pecsistop.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A jegyáremelés a szegények sarca.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector