Startlaphoz Csatlakozz!

Pár év alatt óriásit fordulhat a munkaerőpiac

Tíz végzettség, amivel alig lehet munkát találni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 13. péntek, 17:43

Nehéz előzetes igényfelmérés alapján pályát választani, hiszen 5-10 év alatt óriásit fordulhat a munkaerőpiac. Mindenesetre vannak szakok, amik szinte lehetetlenné teszik a pályakezdők azonnali elhelyezkedését... – írja a neon.hu.

   A Huffington Post azokat az egyetemi szakokat szedte csokorba, amelyekkel a legnehezebb munkát találni az Egyesült Államokban. Érdemes elgondolkozni ezen, hiszen a legtöbb tendencia nálunk is hasonló...
Klinikai szakpszichológus

Munkanélküliségi ráta: 19,5%
 
  Az Újvilágban minden ötödik diplomás klinikai szakpszichológus munkanélküli. Óriási a túlképzés ezen a területen, igény viszont nincs igazán ezekre a szakemberekre - emellett a kórházak mindenhol nehéz helyzetben vannak, nem tudnak tehát túl nagy létszámú pszichológiai rendelést tartani. 
 
2. Művészeti képzések

Munkanélküliségi ráta: 16,2%

  A fizetés csekély, az elhelyezkedés ugyanakkor nehéz.Főként azok boldogulnak, akik örökölnek egy művészeti galériát vagy találnak egy gazdag mecénást, aki eltartja őket.
 
3. Történelemtanár

Munkanélküliségi ráta: 15,1%

  Jobban megbecsülik Amerikában a tanárokat, mint nálunk, az elhelyezkedés azonban legalább olyan nehéz, mint Magyarországon. A legnehezebb helyzetben a töritanárok vannak, azon belül is az amerikai történelemre specializálódott pedagógusok (nem, nem az ostoba vicc miatt a világ legrövidebb, „Az amerikai kultúra” című könyvéről).
 
4. Informatikus könyvtáros

Munkanélküliségi ráta: 15%

  Egy időben nálunk is divat volt ez a szak, mivel rendkívül könnyű volt bejutni: a tanárképző főiskolák általában csak IQ-tesztet kértek a felvételin. Nos, itt nem csak a fizetés alacsony, de elhelyezkedni is nehéz az USA-ban és Magyarországon egyaránt.

5. Iskolapszichológus/ Katonai mérnök

Munkanélküliségi ráta: 10,9%
 
   Az ötödik, megosztott helyen az iskolapszichológusok és a katonai mérnökök állnak. A katonai pálya ugyan extra magas fizetést és számos adókedvezményt kínál, ugyanakkor - éppen ezért - óriási a túljelentkezés ezekre az állásokra. Az iskolapszichológus-jelölt szintén felkészülhet a hosszú  ideig tartó álláskeresésre, s ott a fizetés sem annyira jó, mint a katonai fronton. 
 
   A listán még olyan szakok tűnnek fel, mint az építészet, a szervezeti pszichológia, az általános pszichológia, az irodalom és nyelvészet (a szabadbölcsészek általában) valamint a számítástechnikai asszisztencia. Hiába, a világon sehol sincs kolbászból a kerítés... 

Forrás: neon.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tíz végzettség, amivel alig lehet munkát találni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector