Startlaphoz Csatlakozz!

Vidékfejlesztési államtitkár: a kormány az életminőség javítására és munkahelyteremtésre törekszik

A munkaerő-igényes ágazatokat támogatnák

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 14. szombat, 07:31

A kormány vidékfejlesztési tevékenységének célja, hogy tovább javítsa a vidéki életminőséget és növelje a munkahelyek számát - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Veszprémben, a Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetsége éves küldöttgyűlésén.

    Kis Miklós Zsolt kifejtette: ennek érdekében a valóban munkaerő-igényes ágazatokat kell támogatni elsősorban. Példaként említette az állattenyésztést, a zöldség- és gyümölcstermesztést és az erdőgazdálkodást.

    Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a társminisztériumok és a kamara összefogásával kézikönyv készült a gazdálkodóknak. A minisztériumok és a kamara honlapján is elérhető dokumentum segítséget nyújt majd a gazdáknak, hogy eligazodjanak a tevékenységüket érintő jogszabályi változások között.

    Kis Miklós Zsolt a gazdálkodók életét segítő változások közt említette, hogy a Miniszterelnökség új eljárásrendet dolgozott ki a vidékfejlesztési források elosztására, amely az összes többi operatív programmal összhangban van, egyszerűbb, átláthatóbb, és nem a szankciókat helyezi előtérbe.

    Az államtitkár megerősítette: „a 2007-13 évben rendelkezésre álló agrárfejlesztési támogatásokat száz százalékban fel fogjuk tudni használni”.

    A küldöttgyűlésen Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy a város és a vidék közös sorson osztozik, a cél az, hogy a vidéki életminőség jobb legyen, és a város számára a vidék minőségi élelmiszert tudjon előállítani. Hangsúlyozta, hogy az új európai uniós fejlesztési időszakban szoros együttműködésre van szükség helyi, megyei és országos szinten.

    A Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, Győrffy Balázs bejelentette: jövő hét elején a kamara honlapján elérhető lesz egy olyan program, amelynek segítségével a gazdák választ kaphatnak az ekáer-rendszert érintő kérdéseikre. Egy kérdőívre válaszolva megtudhatják, hogy tevékenységükhöz szükséges-e ekáer-szám (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer) kiváltása, és ha igen, az aktuális jogszabályok szerint frissített program segítséget nyújt az igénylésben is.

    Némedi Lajos, a rendezvénynek helyt adó Veszprém alpolgármestere a város és a környékbeli gazdák jó kapcsolatát hangsúlyozta. Emlékeztetett a több mint hatezer fős látogatottságú, hagyományteremtő céllal tavaly indított Bakony-Balaton Expóra, és azt is elmondta, hogy a veszprémi piacon külön részt nyitottak kifejezetten az őstermelők számára.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A munkaerő-igényes ágazatokat támogatnák.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector