Startlaphoz Csatlakozz!

Vannak kijátszható kiskapuk?

Már csak egy hónapig vásárolhatunk vasárnap

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 14. szombat, 12:44

 Alig egy hónap, és bezárnak a boltok a hét utolsó napjára. Vajon mindenki felkészült? Vagy vannak kijátszható kiskapuk? – olvasható az nlcafe.hu oldalán.

   Egyre közeledik március 15-e, amikortól a nagyobb boltok nem nyithatnak ki vasárnap. Mióta a törvényt megszavazták, volt idejük a nagyobb boltoknak és áruházláncoknak végiggondolni, mit is tudnak tenni az amúgy nem túlságosan tág keretek között.
 
Ki hogy reagált?
 
  A tiltakozások után a legtöbben reagáltak valahogy a várható új szituációra. A Tescónál nem egyértelmű a helyzet: ki így, ki úgy magyarázza az elbocsájtásokat. Állítólag a korábbi, hatalmas méretű leépítések hírére sok dolgozó kezdett el új munkát keresni, mire az áruházlánc levélben nyugtatta meg a dolgozókat. A korábban ötszáz fősre tervezett kirúgásokat végül mérsékelték 150-re. Az Ikea március 16-tól egy órával tovább, hétfőtől szombatig reggel 9-től este 10-ig tart nyitva, hogy mérsékelje a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatti forgalomkiesését.
 
   A Spar franchise-hálózatának bővítésében látja a csodafegyvert. Az áruházlánc friss tájékoztatása szerint új üzleteket is nyitnak, és csaknem 70 dolgozójuk jelentkezett, hogy átvenne egy, már működő üzletegységet a partnerprogram keretében.
 
   Bár a vasárnapi házhoz szállítás lehetősége kapcsán eddig többnyire csak a Tesco hangját lehetett hallani – a G-Roby legutóbb úgy nyilatkozott, az elmúlt 14 évben sem szállítottak házhoz vasárnap –, mégis a legnagyobb érvágást valószínűleg az olyan, kifejezetten erre a piacra szakosodott vállalkozásoknak okozza majd az intézkedés, mint a Family Frost Kft.
 
   Úgy tűnik, a plázák beletörődtek a vasárnaponként zárva tartásba. Lehet, hogy éppen az Ikea hatására több bevásárlóközpont is úgy döntött, hogy a hét többi napján meghosszabbítják a nyitva tartásukat. Persze, minderről még folynak az egyeztetések, de úgy tűnik azoknak a bevásárlóközpontoknak éri majd meg nyitva tartani, ahol valami extraszolgáltatás is van, nem csak boltok.
 
Maradtak kiskapuk?
 
   A Blikk megkérdezett egy panzióigazgatót, aki azt mondta: az étterme eddig is kocsival szállított ki menüket, viszont a törvény nem tiltja, hogy a kisboltok nyitva legyenek, így könnyen lehet, hogy az étterem fogásai mellett tejet, kenyeret és hasonlókat is kiszállítanak majd a helyi kisboltból.
 
   Az igazgató szerint az sem kizárt, hogy a multik is beszálljanak, hisz ha hétköznap szállítják ki a kisboltoknak az ügyfél rendeléseit, onnan az árut gond nélkül ki lehet szállítani hétvégén.
 
   Az iparágban arról is beszélnek, hogy multik le fognak szerződni kisebb boltokkal, hogy vasárnap az ő árujukat árulják. Mindez persze eléggé megdrágítja az árukat. És elvileg az sem szabálytalan, ha egy cég a szombaton beérkező rendeléssel nem vár hétfőig, hanem megbíz egy fuvarozó céget a szállítással, és még szombaton átadja az árut.
 
Azért van, aki jól jár
 
   De nem az Auchan dolgozói. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) vezetői azt mondták, ők biztosan nem kapnak majd béremelést. És valószínűleg nem ők lesznek az egyedüliek.
 
   És csak egy érdekesség a végére: a Népszabadság birtokába került rendelettervezet szerint a vasúti  és buszpályaudvarok, repterek mellett a hajóállomások és kiépített partfalú kikötők is mentesülnek a vasárnapi zárva tartás alól.
 
Forrás: nlcafe.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Már csak egy hónapig vásárolhatunk vasárnap.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector