Startlaphoz Csatlakozz!

A HR-es testbeszéde, kifejezései számítanak

15 jel, hogy rosszul ment az állásinterjúja

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 16. hétfő, 13:18

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy szinte lehetetlen megmondani, hogyan is teljesítettek egy állásinterjún. Ugyanakkor a HR-es testbeszédéből, kifejezéseiből könnyen meg lehet állítani, hogyan is megy egy állásinterjú. Itt van most pár jel arra, ha valami nagyon rosszul sikerült – írja a HVG.

   A Business Insider összeszedett bő tucat jelet arra, amiből észre lehet venni, hogy rosszul teljesít valaki egy állásinterjún. Sokak szerint egyáltalán nem lehet megmondani, hogyan is teljesítettünk egy állásinterjún, ám ezt a HR-es testbeszédéből, kifejezéseiből könnyen össze lehet rakni. Itt van most 15 jel arra, ha nem megy jól az állásinterjúnk:
  1. A HR-es nem tart fenn szemkapcsolatot, ez ugyanis azt jelzi, hogy nem igazán érdekeljük.
  2. Összefonja a HR-es a karját, az ajtó felé nézeget: ez azt jelzi, nem kötjük le igazán, nincs nagyon elámulva a teljesítményünktől.
  3. Folyamatosan az e-mailjeit nézegeti, a telefonját babrálja: ez is azt jelzi, nem tettünk mély benyomást.
  4. A vártnál hamarabb véget vet a HR-es az interjúnak: ez szinte biztos, hogy azt jelenti, nem kapjuk meg az állást.
  5. Egyáltalán nem mosolyog a HR-es. Ez nem igazán jó jel, próbáljuk meg oldani a hangulatot egy-két kommenttel.
  6. Ha támadásba lendül a HR-es, folyamatosan stressz alá akar minket helyezni, akkor ne támadjunk vissza, maradjunk nyugodtak.
  7. Folyamatosan szünetet tart a HR-es a kérdések között. Ez nem jó jel, mivel szintén azt jelzi, hogy nem keltettük fel az érdeklődését, ám ilyenkor jöhet el a mi időnk, igyekezzünk bemutatni magunkat.
  8. Nem figyel ránk a HR-es, folyamatosan olyanokról kérdez, amiket már elmondtunk. Ebben az esetben sem tudtuk jól lekötni a figyelmét.
  9. A HR-es közli, hogy más, megfelelően képzett jelentkezők is vannak. Ne ijedjünk meg, amíg az interjún vagyunk, addig nekünk is van esélyünk.
  10. Úgy fest, a HR-es először olvassa az önéletrajzunkat. Nem igazán jó jel, az érdeklődés alacsony szintjét mutatja.
  11. Szintén az alacsony érdeklődést mutathatja az, hogy kevés szó esik az eddigi eredményeinkről, céljainkról és készségeinkről.
  12. Akadozik a beszélgetés, sok a szünet és az „üresjárat”. Szintén az érdeklődés hiányára utal mindez.
  13. Nem kérdezi meg a HR-es, hogy mikortól tudnánk kezdeni, vagy hogy melyek lesznek most a következő lépések.
  14. Ha az interjún befelé egy határozott kézfogást kapunk, de ha kifelé már kezet sem fognak velünk, vagy csak egy nagyon gyenge kézfogással találkozunk, akkor az szintén annak lehet a jele, hogy kevésbé érdeklődnek irántunk.
  15. „Majd az asszisztensem felveszi Önnel a kapcsolatot”. Hát, ez sem a legjobb jel arra, hogy nagyon érdekelnénk a HR-est.
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 15 jel, hogy rosszul ment az állásinterjúja.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector