Startlaphoz Csatlakozz!

Az érintettek köréről még egyeztet a szaktárca

Csak jövő héten tárgyalja a parlament a vasárnap is dolgozó kereskedelmi dolgozók bérpótlékát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 16. hétfő, 14:32

A kiskereskedelmi dolgozók vasárnapi száz százalékos bérpótlékát tartalmazó törvényjavaslat általános vitájának jövő hétre halasztását kérte Szatmáry Kristóf (Fidesz), a javaslat egyik előterjesztője a parlament gazdasági bizottságának hétfői ülésén, Budapesten.

    A képviselő azzal érvelt, hogy az érintettek köréről még egyeztet a szaktárca. Szatmáry Kristóf a szóbeli indoklásában kiemelte azt is, hogy a bérpótlékot a szakszervezetek kezdeményezték, illetve hogy havonta csak két vasárnap kötelezhetők munkára a kereskedelemben dolgozók.

    A bizottság 4 ellenzéki „nem” és 9 kormánypárti „igen” szavazattal tárgysorozatba vette a törvényjavaslatot.

    Ugyancsak tárgysorozatba vette a bizottság - vita nélkül, az ellenzék tartózkodása mellett - a jövedéki törvény Lázár János és L. Simon László fideszes képviselők által javasolt módosítását. Eszerint a sör, a bor, a pezsgő és a köztes alkoholtermékek jövedéki biztosítéka január 1-jétől - visszamenőleg - 20 millió forintra csökken, a sávosan progresszív biztosíték helyett. A biztosítékot február 1-jéig kellett megemelni, így aki ezt megtette, annak visszajár a többlet, akire pedig bírságot szabott ki a NAV a megemelés elmulasztása miatt, annál 30 napon belül visszavonja a határozatát az adóhatóság.

    A gazdasági bizottság elutasította Szél Bernadett és Schiffer András LMP-s képviselők törvényjavaslatának tárgysorozatba vételét, amelyben kizárták volna az offshore cégeket a gázkereskedelemből.

    Nem kerül a plénum elé az a javaslat sem, amely eltörölte volna a háziorvosok, a házi-gyermekorvosok és fogorvosok iparűzési adófizetését, amelyet Lukács László (Jobbik) javasolt. Bánki Erik (Fidesz) az ülést vezető bizottsági alelnök azzal indokolta az elutasítást, hogy az idei költségvetésből már havi 130 ezer forintot kaptak a házi ellátást végző orvosok.

    Végül nem jutott tovább a bizottságnál az M6-os autópálya, valamint a 67-es számú főút országhatárig történő meghosszabbítását tartalmazó határozati javaslat, amelyet két szocialista képviselő jegyzett.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csak jövő héten tárgyalja a parlament a vasárnap is dolgozó kereskedelmi dolgozók bérpótlékát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector