Startlaphoz Csatlakozz!

Ruhaellátót hoz létre a Belügyminisztérium

Öltözékük miatt panaszkodnak a rendőrök

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 17. kedd, 10:02

Ruházati ellátó céget hoz létre a Belügyminisztérium, amellyel egységesíteni akarják a beszerzést, készletgazdálkodást, raktározást. Rendőrségi forrásokból jelenleg sok panaszt hallani az ellátásra és az egyenruhák minőségére. Egyes termékeket ráadásul lehetetlen beszerezni az ORFK egyetlen, fővárosi egyenruházati boltjából, ami a belső ellenőrzések alkalmával komoly gondot okoz az állomány tagjainak – írja a 168 óra.

   A Hivatalos Értesítő február 9-i számában jelent meg Pintér Sándor utasítása „a belügyminiszter irányítása alatt álló szervek hivatásos állománya központi ruházati ellátását végrehajtó szervének kialakításáról”. E szerint a rendvédelmi szervek ruházati ellátására létrehoztak egy állami céget, a Bv. Holding Kft.-t. A Nemzeti Cégtár adatai szerint a vállalkozást már bejegyezték, főtevékenysége a vagyonkezelés.
 
   Az utasítás szerint a cég telephelyét február 28-ig kell kiválasztani. Az ingatlan állapotának felmérését, a funkcionális helyiségek és az informatikai hálózat kialakítását április 30-ig kell végrehajtania a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP). Azért a BVOP-nak, mert az egyenruhákat és a kiegészítőket – az eddigi gyakorlatnak megfelelően – továbbra is elítéltek fogják készíteni.
 
   A belügyminiszter utasításában szerepel az egységes ruházati személyi nyilvántartó program beüzemelésének terve is. Az új egyenruházati bolt és a kapcsolódó webáruház, illetve csomagküldő szolgálat szeptember elsején indulna el.
 
   A rendőrök jelenleg évente több tízezer forintos ruhapénzt, kapnak, amelyet civil ruházatra is elkölthetnek, de a bevetési ruhát is ebből kell megvásárolniuk. A rendvédelmi szervek dolgozói vagy civilben vagy egyenruhában jelenhetnek meg, a kettő elemeit nem lehet vegyíteni.
 
   A bevetési ruhát és a kiegészítőket egy fővárosi, Rónai utcai egyenruházati boltból lehet beszerezni. A 168 Órának rendőrségi források azt mondták, az egyenruhák jelenlegi kínálatával és minőségével is komoly problémák vannak. Az egyenruhások elsősorban méretproblémákra panaszkodtak, az egyenruházati boltban ugyanis gyakran csak a legnagyobb és legkisebb konfekciómérethez lehet hozzájutni. Az öv és a – 35 ezer forintba kerülő – bakancs minőségével kapcsolatban is sok kifogást lehet hallani.
 
   Lapunknak egy rendőr arról számolt be, hogy az egyenruházati boltban 17 ezer forintba kerülő téli szőrmesapkát a szemfüles kollégák mindössze 4 ezerért beszerezhetik a gyártótól.
 
  A ruházatot és a felszerelést ugyanakkor rendszeresen ellenőrzik. Az ellátás hiányosságai miatt beszerezhetetlen kiegészítőket ilyenkor egymástól kérik kölcsön az egyenruhások. Előfordul, hogy ugyanazt a szőrmesapkát több tucatnyian bemutatják az ellenőrzés során. Ha az ellenőrzés valamilyen hiányosságot talál, azt a ruhapénzből levonják és kiutalják, de előfordulhat, hogy az illető sosem kapja meg.
 
   A most létrehozott Bv. Holding Kft. talán orvosolja majd ezeket a problémákat – a lapunk által megkérdezett rendőrök mindenesetre szkeptikusak ezzel kapcsolatban.

Forrás: 168 óra

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Öltözékük miatt panaszkodnak a rendőrök.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector