Startlaphoz Csatlakozz!

Teljesítette a 70 százalékos tagdíjbefizetői arányt

Megmenekült a legnagyobb magánnyugdíjpénztár

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 17. kedd, 12:42

A Prémium Pénztárcsoporthoz tartozó Horizont Magánnnyugdíjpénztár elsőként teljesítette a magánnyugdíjpénztárak esetén kötelezővé tett 70 százalékos tagdíjbefizetői arányt - adta hírül az intézmény.

   A pénztár a múlt év végén folyamatosan kérte tagjait, hogy frissítsék elérhetőségi adataikat. Így a jogszabály életbe lépését követően azonnal, több csatornán is tájékoztathatta őket teendőikről.
 
   Az ügyfelek elkötelezettsége felülmúlta a várakozásokat, hiszen már az akció második hónapjában elérték a minimum célt, ráadásul úgy, hogy a tagság túlnyomó többsége egy évre előre rendezte a havi 500 forintos tagdíjfizetési kötelezettségét.
 
   Bár az MNB-vel - amely hatóságként októberben vizsgálja először, fél évre visszamenőleg a 70 százalékos tagdíjfizetési arány meglétét - még nem sikerült a pénztáraknak egyeztetniük a pontos számítási metódust, a a magyar magánnyugdíjpénztári szektor kétharmadát képviselő Horizont szakemberei biztosak benne, hogy a törvényi szabályozásnak megfelelően befizetett magánnnyugdíjpénztári tagdíjak minden számítási módszer mellett biztosítják a jogszabályi megfelelést. Így a Horizontot nem fenyegeti a veszély, hogy végelszámolásra köteleznék.
 
   A pénztár célja a 100 százalékos tagdíjfizetői arány elérése. Ennek érdekében a potyautasokkal szemben minden törvényes eszközt felhasznál. Továbbra is kéri jelenlegi és az egyre erősödő átlépési hullámban csatlakozó új tagokat, hogy aki eddig nem tette meg, haladéktalanul fizesse be a rá vonatkozó tagdíjat. Ha ezt nem tudja, vagy nem akarja megtenni, akkor lépjen vissza a társadalombiztosítási rendszerbe. Az utóbbi esetben felveheti a pénztárban tartott megtakarításain elért infláció feletti hozamot és az egyénileg teljesített befizetéseit is.
 
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megmenekült a legnagyobb magánnyugdíjpénztár.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector