Startlaphoz Csatlakozz!

Közmunkához vagy gyakornoki álláshoz kötnék a munkanélküli támogatás kifizetését

David Cameron: a segély nem egyirányú utca

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 17. kedd, 14:30

A pályakezdő munkanélküliek nem segélyt, hanem ifjúsági támogatást kapnak majd, de ehhez gyakornoki munkát vagy közmunkát kell vállalniuk. Erről fog beszélni a választásokra készülő David Cameron brit miniszterelnök – tudta meg az Origo.

   Közmunkához vagy gyakornoki álláshoz kötné a munkanélküli támogatás kifizetését David Cameron brit miniszterelnök, írja a Theguardian.com. A szigorítás a 18-21 közötti korosztályt érintené, egész pontosan azokat a fiatalokat, akik még soha nem álltak alkalmazásban. Nagy-Britanniában évente körülbelül 50 ezer olyan 18-21 közti fiatal igényel munkanélküli segélyt, aki még soha nem dolgozott, ők teszik ki az összes munkanélküli 10 százalékát.
 
Segély helyett közmunka
 
   A brit Konzervatív Párt korábban arra készült, hogy a pályakezdő munkanélküliek csak hat hónapig kaphatnának segélyt, de a Guardian most arra számít, hogy David Cameron február 19-én, csütörtökön tartandó beszédében azt fogja bejelenteni, teljesen megvonnák tőlük ezt a juttatást. Munkanélküli segély helyett a közmunkát végző pályakezdők ifjúsági támogatást kapnak majd, aminek összege ugyanannyi lesz, mint a segélyé. A tervek szerint az ilyen támogatásban részesülő fiataloknak legalább heti 30 órát kell majd közmunkával, és legalább heti 10-et álláskereséssel tölteniük.
 
Munkafegyelmet kell tanulni
 
   A választásokra készülő David Cameron nem csak pénzt akar spórolni a szociális kiadások ilyetén való megnyirbálásával. Beszédében amellett fog érvelni, mennyire fontos, hogy a fiatalok ne segélyen kezdjék felnőtt életüket, hogy munkafegyelmet tanuljanak és hozzászokjanak, ahhoz: tenniük kell önmagukért.
 
Leszámolnak a munkanélküliséggel
 
  A konzervatívok leszámolnak a fiatalkori munkanélküliséggel, állítja majd David Cameron. Véget akarnak vetni annak a gyakorlatnak, hogy sok fiatal útja az iskolából egyenesen a munkanélküli központba és az életre szóló segélyek felé vezet.
 
Nincs ingyenebéd
 
   A fiataloknak az első pillanattól tisztában kell lenniük azzal, hogy „a segély nem egyirányú utca” – mondja majd a brit miniszterelnök. Többé senki sem kaphat a semmiért valamit, a juttatásokért cserébe teljesíteni kell a közösség felé.

Forrás: Origo


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - David Cameron: a segély nem egyirányú utca.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector