Startlaphoz Csatlakozz!

Ha nem születik megállapodás a cégvezetéssel, többnapos sztrájk lesz

Mégsem mehetnek Mohácsra a pécsi húsüzem dolgozói?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 17. kedd, 18:22

Évek óta bizonytalanságban él a pécsi húsüzem több mint négyszáz dolgozója. A szakszervezeti vezető szerint két okból sincsenek irigylésre méltó helyzetben: egyrészt az elmúlt időszakban többük számára csak a munka lett több, a fizetés nem, de a beígért jövőbeli mohácsi munkalehetőség is bizonytalanná vált. Annyi viszont bizonyosnak tűnik, legkésőbb 2016 nyarán a pécsi üzem bezárja a kapuit – írja a pecsiujsag.hu.

  A Pick Szeged Zrt.-hez tartozó pécsi húsüzem a Mohácson épülő új „gigavágóhíd” átadása után gyakorlatilag feleslegessé válik. Ugyan korábban lapunknak (is) azt ígérték az illetékesek, hogy a munkavállalók nem kerülnek az utcára, a dolgozók erre - a hozzájuk újabban eljutott információk miatt - mostanában nem vennének mérget.
 
   - Lassan két és fél éve élnek bizonytalanságban a dolgozók. Korábban felajánlották a pécsieknek, hogy munkalehetőséget kapnak a mohácsi egységben, azt ugyanakkor nem lehet tudni, hogy miként jutnak el oda, mekkora fizetést kapnának, milyen technológiát használnának majd és milyen munkaidőben dolgoznának - szögezte le Bibók István, az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének (ÉMFSZ) elnöke.
 
   A gondot tovább súlyosbítja - tette hozzá -, hogy a Pick eladta az új mohácsi üzemben lévő részvényeit, így elméletileg már nincs is köze a beruházáshoz. Az érdekvédő szerint így viszont aligha garantálhatják a pécsieknek, hogy munkalehetőséget kapnak az új üzemben.
 
  Bibók István szerint egyébként a pécsi melósoknak nem csak a jövőjük, a jelenük sem nevezhető éppen rózsásnak. A munka ugyanis az elmúlt időszakban lényegesen több lett, a fizetés azonban nem igazodik ehhez.
 
  - Tavaly május óta 3700-3800 félsertést daraboltatnak műszakonként a korábbi 3200 helyett. Nincs teljesítménybérezés, mindössze minimális bónuszok érhetők el, ám ez nincs összhangban a növekedés nagyságával - magyarázta.
 
   Az üzemben a napokban figyelmeztető munkabeszüntetést tartottak, a szakszervezeti vezető pedig azt mondja, ha nem születik megállapodás a cégvezetéssel, többnapos sztrájk jön.
 
   A témával kapcsolatban kerestük a Pick Szeged Zrt.-t is, véleményüket kérve, de a cégtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Nagy Endre vezérigazgató távolléte miatt csak később tudnak válaszolni kérdéseinkre. Természetesen, amint ismertetik álláspontjukat, megosztjuk azt olvasóinkkal is.

Forrás: pecsiujsag.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mégsem mehetnek Mohácsra a pécsi húsüzem dolgozói? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector