Startlaphoz Csatlakozz!

„Erőszakmentes” kórházreformot akar a kamara

Csak az egészségügyben nem fizetik ki a túlmunka és ügyeleti munka után járó béreket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 18. szerda, 08:17

 Hibás lépés volt a betegszállítás kiszervezése az Országos Mentőszolgálattól – állapította meg a Magyar Orvosi Kamara. Éger István, a testület elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a mentőszolgálat ezzel elveszítette azt a többletkapacitását, melyre a kórházi ellátás nehézségei miatt megnövekedett, kórházak közti szállítási igény miatt nagy szüksége lenne. A szükséges forráskiegyenlítések elmaradtak, a munkaerő- és kapacitáshiány napi gondokat okoz.

   A kórházi struktúra tervezett átalakításáról a kamarai elnök azt mondta: elfogadható és támogatandó az átalakítás, azonban ráfordítások is szükségesek, durva erőszakkal nem lehet kikényszeríteni a reformot. Jól hozzáférhető járóbeteg-szakellátást kell biztosítani és erősíteni az egynapos ellátást.
 
   Éger István nyomatékosította: minden olyan átalakítás elfogadhatatlan, amely egészségügyi dolgozók elbocsátását eredményezné. Folytatni kell az egészségügyben dolgozók bérfelzárkóztatását, első lépésként fel kell oldani a 2011-ben befagyasztott úgynevezett mozgóbéreket, hiszen semmilyen más szakmában nem fordul elő, hogy ne fizetnék ki a túlmunka és ügyeleti munka után járó béreket.
 
Forrás: hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csak az egészségügyben nem fizetik ki a túlmunka és ügyeleti munka után járó béreket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector