Startlaphoz Csatlakozz!

A jelenlegi kéményseprő-állomány 75 százaléka hagyná el a pályát

Továbbra is elutasítja a kéményseprők ipartestülete a tervezett törvénymódosítást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 18. szerda, 09:54

A Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének (MKOI) múlt pénteki közgyűlése megerősítette, hogy továbbra is teljes mértékben elutasítják a kéményseprő-ipari közszolgáltatást érintő törvénymódosításról szóló előterjesztést - közölte a szervezet kedden.

    A MKOI ismét hangsúlyozta, hogy szakmai szempontból elfogadhatatlan, működésképtelen modellt vázol fel a kéményseprő-ipari tevékenységről, valamint a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló törvény módosítására vonatkozó előterjesztés.

    Az ipartestület továbbra is úgy látja, hogy a javaslat alapvető szakmai szabályokat nem vesz figyelembe.

    Az MKOI tagságának munkavállalói között készített anonim felmérés szerint a jelenlegi kéményseprő-állomány 75 százaléka hagyná el a pályát, ha a tervezett módosítások szerint a kéményellenőrzés átkerülne a katasztrófavédelemhez. Mindez azt jelenti, hogy a jelentős szakemberhiány miatt a közszolgáltatás biztonságos ellátása nem lesz garantált - fogalmaznak a közleményben.

    A szervezet elutasítja a Belügyminisztériumnak azt a tervezetét is, amely szerint a jelenleg 800 órás kéményseprő-képzést 300 órára csökkentenék. Az ipartestület álláspontja szerint beláthatatlan következménye lesz, ha a csökkentett idejű és tartalmú képzéssel átképzett, szakmai tapasztalattal nem rendelkező közmunkások fogják ellátni az egyik legfontosabb élet-, vagyon- és tűzvédelmi közszolgáltatást.

    A testület továbbra is kész egyeztetni a lakossági kéményellenőrzés díjmentessé tételéről, a szolgáltatás folyamatosságának biztosításáról egy megvalósítható, működőképes modell kidolgozása érdekében - hangsúlyozzák a közleményben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Továbbra is elutasítja a kéményseprők ipartestülete a tervezett törvénymódosítást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector