Startlaphoz Csatlakozz!

A nyugdíjbiztosítást választók átlagos életkora 47 év

Kevés fiatal gondol a nyugdíjas évekre

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 18. szerda, 15:20

Negyven felett tesszük meg az első lépéseket a nyugdíjas évek anyagi biztonsága felé, írja közleményében az ING Biztosító. A szerződést kötők közül csak minden ötödik ember 40 év alatti – írja az Origo.

   Tízezernél több új nyugdíjbiztosítást értékesített 2014-ben az ING Biztosító. Az értékesítési adataikból kiderült, hogy a fiatalabbak közül is sokan tisztában vannak az öngondoskodás fontosságával, hiszen majdnem minden ötödik ügyfél negyven alatti. Ugyanakkor a többség csak 40 éves kor felett teszi meg az első lépéseket: az adókedvezménnyel is motivált új nyugdíjbiztosítást választók átlagos életkora 47 év volt a múlt évben.
 
Aki fiatalon kezdi, jobban járhat
 
   A szerződők között még mindig többen vannak ötven felett, mint 40 alatt: minden harmadik ügyfél elmúlt ötven, amikor nyugdíjbiztosítást kötött, közölte a biztosító. A cég azt írja, sosem késő, de a nyugdíjbiztosítások logikája arra ösztönöz, hogy minél fiatalabban lépjen valaki, hiszen minél hosszabb a nyugdíjba vonulásig tartó idő, annál kisebb havi megtakarítással elérhető ugyanaz az összeg a nyugdíjas évek kezdetére.
 
   A hosszabb megtakarítási időszak ráadásul nagyobb állami támogatást is jelent, hiszen a biztosítási díjként befizetett összeg 20 százaléka (de legfeljebb 130 ezer forint) minden évben visszaigényelhető az adóból, gyarapítva a megtakarított összeget, közölte az ING Biztosító.
 
Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kevés fiatal gondol a nyugdíjas évekre.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector