Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar Orvosi Kamara:

A sürgősségi ellátás sürgős orvoslásra vár

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 19. csütörtök, 13:21

Szakemberhiány, alacsony fizetések, szervezési nehézségek. A Magyar Orvosi Kamara szerint ezek jellemzik ma a sürgősségi ellátást. Az egészségügyért felelős államtitkár azt mondja: a kórházi szerkezet átalakításával a sürgősségi betegellátás minősége is javulhat – olvasható az InfoRádió honlapján.

   Azonnali változásokra lenne szükség a Magyar Orvosi Kamara szerint a sürgősségi betegellátás javítása érdekében. Éger István, a szervezet elnöke úgy véli, hiba volt a betegszállítás kiszervezése az Országos Mentőszolgálattól.

   „A sürgősségi ellátás biztonsága sürgős orvoslásra vár. A területi sürgősségi ellátás, tehát a kórház előtti vonatkozásban óriási hiba volt elvenni a mentőktől a szállítás kapacitását, ezzel olyan tartalékháttere szűnt meg, ami manapság az iránta megnövekedett plusz igényt, hogy a betegeket innen-oda szállítani tudná, nem tudja teljesíteni.”

   A Magyar Orvosi Kamara álláspontja szerint nélkülözhetetlen fenntartani az alapellátási ügyeleteket és be kell vezetni az iskolákban az egészségtan-oktatást. Éger István azt is hangsúlyozta, minden olyan kórházi reform elfogadhatatlan lenne a kamara számára, amely egészségügyi dolgozók elbocsátásával jár. A MOK elnöke azt is kiemelte, hogy folytatni kell az egészségügyben dolgozók bérének felzárkóztatását.

   Az egészségügyért felelős államtitkár szerint a kórházi szerkezet átalakításával a sürgősségi betegellátás minősége is javulhat.

  „A kormány egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy a sürgősségi és az alapellátás fejlesztésén keresztül fogjon az egészségügyi rendszer megújításához.”

  Zombor Gábor hangsúlyozta, elengedhetetlen a háziorvosok és a kórházak együttműködése, hogy a mentőket valóban csak a legindokoltabb esetekben vonják be a betegszállítási feladatokba.

Forrás: InfoRádió

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A sürgősségi ellátás sürgős orvoslásra vár.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector