Startlaphoz Csatlakozz!

A munkaadók korlátozhatják a munkahelyeken a magáncélú internetezést

Akár ki is rúghatják e miatt a cikk miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 19. csütörtök, 16:27

A munkaadók felügyelhetik és korlátozhatják a munkahelyeken a magáncélú internetezést, amelynek költségeit át is háríthatják a dolgozókra. Ez sok vita forrása, mert sokan nincsenek tisztában a korlátokkal, lehetőségekkel – állapította meg a PwC Magyarország felmérése.
  
   A munkaadó hozhat olyan döntést – állítják a szakértők –, hogy a munkavállalók az informatikai eszközöket kizárólag a munkavégzéssel összefüggésben, hivatalos célból használhatják. Tehát magáncéllal nem látogathatnak weboldalakat és természetesen adatokat sem tölthetnek le. Erről azonban a munkavállalót előzetesen tájékoztatni kell, mégpedig írásban.  Ilyen esetben annak jogszerűségét nem érdemes kétségbe vonni, amikor a főnökök ellenőrzik, hogy beosztottjaik betartják-e a munkahelyi internetezés magánhasználatra történő tilalmat. A többszöri eredménytelen figyelmeztetés után akár fel is mondhatnak az utasítás megszegőinek. Azon sem érdemes méltatlankodni, amikor a magáncélra használt internetezés költségét a munkavállalóra terhelik.

  Más a helyzet akkor, ha a munkáltató a magáncélú internethasználatot kifejezetten engedélyezte, illetve nem hozott tilalmat, korlátozó intézkedést. Ezekben az esetekben az internethasználatot (így a látogatott oldalakat, illetve a letöltött adatokat is) kizárólag a munkavállaló adatvédelmi követelményeknek megfelelő előzetes hozzájárulása alapján ellenőrizhető.
 
Forrás: kemma.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Akár ki is rúghatják e miatt a cikk miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector