Startlaphoz Csatlakozz!

Új élményekre és különleges munkatapasztalatokra vágynak

Főként mérnökök jönnének Magyarországra dolgozni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 20. péntek, 07:50

Nemzetiséget tekintve főként finnek és szerbek, végzettség szerint pedig leginkább mérnökök költöznének Magyarországra munkavállalás céljából - állapította meg egy felmérés, amelyet a Profession.hu rendelt meg.

    Az állásportál megbízásából, 200 ezer álláskereső megkérdezésével készült felmérés eredményei szerint a világ 189 országának lakosai közül a finnek és a szerbek szeretnének a legnagyobb arányban (16 százalék) Magyarországra költözni. Utánuk a szomszédos Románia és Szlovákia mellett Franciaország állampolgárai szerepelnek 12 százalékkal.

    Érdekes, hogy nemcsak Ukrajnában, de Portugáliában is minden tizedik lakos gondolja vonzó célpontnak Magyarországot, ha munkáról van szó - írták.

    A vizsgálat szerint végzettséget tekintve a mérnökök körében a legmagasabb a Magyarországra költözési hajlandóság: a mérnök végzettségű válaszadók több mint egyötöde élne szívesen Magyarországon. Megjegyezték: a kereslet és kínálat tökéletesen kiegészíti egymást, hiszen az állásportál 2014-es adatai szerint rendkívül nagy a kereslet a jó mérnökökre.

    A mérnökök után a közgazdaságtani és adminisztrációs végzettséggel rendelkezők (9-9 százalék), valamint az informatikai szakemberek (8 százalék) költöznének legnagyobb arányban az országba - tették hozzá.

    Azok, akik szívesen jönnének Magyarországra dolgozni, azért vágynak ide, mert lehetőséget látnak arra, hogy új élményeket (76 százalék) és különleges munkatapasztalatot (74 százalék) szerezzenek. Sokakat a magyar kultúra megismerése és a jobb állásajánlatok (68-68 százalék), valamint a jobb karrierlehetőségek (64 százalék) motiválnak.

    A Magyarországra szívesen költöző válaszadók leginkább a közlekedés miatt aggódnak, és az ezzel kapcsolatos információk érdeklik őket. Ezt szorosan követi a nyelvtanulás lehetősége, az adózás és a családtagok számára nyitott munkalehetőségek. A legkevésbé a gyermekfelügyeletet és az oktatást tartják fontosnak.

    Ezt részben az magyarázza, hogy leginkább olyanok költöznének ide, akik nem élnek tartós kapcsolatban és nincs gyermekük (38 százalék). A férfiak számára vonzóbb az ország: a Magyarországra vágyók csupán egyharmada nő.

    Mint írták, ha már valaki Magyarországra költözne, általában hosszú távra tervez: a válaszadók csaknem 60 százaléka szerint érdemes több mint 5 évet itt töltenie. Tizenhárom százalékuknak már minden szükséges engedélye is megvan ehhez.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Főként mérnökök jönnének Magyarországra dolgozni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector