Startlaphoz Csatlakozz!

Eddig 30 ezren éltek a lehetőséggel

Mindenki kérdezze le egyéni nyugdíjszámláját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 21. szombat, 14:27

Több mint 30 ezer ember élt a lehetőséggel és az ügyfélkapun keresztül ellenőrizte nyugdíjbefizetéseit - mondta a nemzetgazdasági miniszter az InfoRádióban. Varga Mihály szerint ez a betekintési lehetőség gyakorlatilag már betölti az egyéni nyugdíjszámla funkcióját.
  
    A társadalombiztosítási egyéni számla lekérdezéséhez ügyfélkapus jelszó kell. A társadalombiztosítási egyéni számla tartalma a www.magyarorszag.hu honlapon a „Társadalombiztosítási egyéni számla” címszó alatt, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján tekinthető meg.
 
   Szőke Lovas Zsuzsa, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szóvivője korábban az Origónak azt mondta: az úgynevezett társadalombiztosítási egyéni számla 2013. június 1-je óta elérhető, és tavaly októberig 30 820-an nézték meg, hogy mennyi nyugdíjjárulékot fizettek be az állami rendszerbe. Az egyéni számlán feltüntetett adatokat az adóhatóság küldi meg az ONYF részére.
 
Mindenki legyen kíváncsi
 
   Varga Mihály arra biztat mindenkit, hogy nézze meg egyéni számláját. Hozzátette: mindenki számára fontos az, hogy tudja, hogy a munkaadója mennyit fizetett be erre a számlára és hogy az ő munkavállalói befizetése, nyugdíjbefizetése megérkezett-e.
 
   A miniszter szerint ez egy fontos része a nyugdíjrendszer megújításának, de alapvetően a nyugdíjunk az mégiscsak a ledolgozott munkaidőtől és az akkor kapott jövedelemtől lesz függő.
 
Forrás: Origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mindenki kérdezze le egyéni nyugdíjszámláját.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector