Startlaphoz Csatlakozz!

Nem lesznek elbocsátások az áruházláncnál

Módosítja nyitva tartását a Praktiker a vasárnapi pihenőnap miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 25. szerda, 14:06

 A törvényi keretek között igazodik a Praktiker a vásárlók igényeihez, ennek megfelelően március közepétől módosítja nyitva tartási rendjét - tájékoztatott szerdán a barkácsáruház.

    Március 15-e után az áruházlánc 19 magyarországi áruháza hétfőtől szombatig reggel 7.30 órától este 20.30 óráig lesz nyitva.

    Jelenleg hétfőtől péntekig 8-20 óra között, szombaton 9-20 óra, míg vasárnap 9-18 óra között tart nyitva a barkácslánc.

    A vállalat forgalma évek óta jól alakult vasárnaponként, annak ellenére, hogy rövidebb ideig voltak, illetve vannak nyitva az üzletek. A családok a hét utolsó napján választják ki a megvásárolni kívánt termékeket, aminek jelentős részét hétfőn szállítják el - közölte a Praktiker.

    Az idei második negyedévtől a társaság a vasárnapi forgalom hosszabb távon történő, hétköznapi eloszlására számít. A vasárnapi "nézelődős" vásárlás várhatóan szombatra csúszik, tehát péntek, szombat és hétfő erősebb lehet a többi napnál az év második felére - közölték.

    A Praktiker folyamatosan figyelemmel kíséri a vásárlói szokások változását, teszteli a március 15-e utáni időszakot, és ha szükségesnek látja, módosítja a nyitva tartását - hangsúlyozta közleményében az áruházlánc.

    A Praktiker áruházak a többi kereskedelmi lánchoz hasonlóan decemberben minden vasárnap nyitva lehetnek, ez a karácsonyi forgalom miatt előnyös a barkácsláncnak.

    Az ezeken kívüli választható egynapos vasárnapi nyitva tartás lehetőségét áruházanként eltérő időpontban, a helyi igényeknek megfelelően fogja a Praktiker kihasználni.

    A telefonos és online ügyfélszolgálat is igazodik az új, meghosszabbított nyitva tartási rendhez. A call center március 15-től vasárnaponként nem lesz elérhető.

    A munkarendváltozás miatt elbocsátások nem lesznek az áruházláncnál - hangsúlyozták.

    A Praktiker arra számít, hogy webshopját még többen fogják használni a jövőben, bár a házhoz szállítás csak hétfőtől szombatig lesz igénybe vehető a minden piaci szereplőre érvényes törvényi szabályozás miatt. Jelenleg havi több mint 350 ezer látogatója van a portálnak. Az internetes áruházban jelenleg mintegy 40 ezer árucikk érhető el, s szállítható házhoz. A megváltozott igényekhez igazodva a Praktiker az idén új megjelenéssel, illetve mobileszközökre optimalizált megoldásokkal tervezi online áruháza modernizálását.

    A Praktiker 1998-ban nyitotta meg első magyarországi áruházát, jelenleg 19 üzletegységet működtet és több mint 1100 embernek ad munkát. A Praktiker áruházak Magyarországon továbbra is zavartalanul működnek a tulajdonosváltás ellenére - áll a közleményben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Módosítja nyitva tartását a Praktiker a vasárnapi pihenőnap miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector