Startlaphoz Csatlakozz!

Legalább bruttó 15 ezer forintos egyszeri bérintézkedést követelnek

Közdemosz: több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 25. szerda, 15:31

A Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (Közdemosz) tiltakozik az ellen, hogy több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés, ezért követelik, hogy 2015-ben minden olyan közszolgálati munkavállaló, aki központi bérintézkedések által nem érintett, részesüljön 10 százalék, de legalább bruttó 15 ezer forintos egyszeri bérintézkedésben.

    A Közdemosz álláspontjáról és a megfogalmazott sztrájkkövetelésről tagszervezete, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) tájékoztatta az MTI-t szerdán. Mint közleményükben írták, a sztrájkkövetelés egyúttal azt is jelenti, hogy sztrájktörvény vonatkozó szabályai szerint a kormány egyeztető tárgyalást köteles tartani a témáról.

    Felidézték: két évvel ezelőtt az államigazgatás és az önkormányzatok között - központi döntés alapján - feladat- és hatáskör átadás történt, a változás - amelynek következtében önkormányzati köztisztviselők kormánytisztviselői állományba kerültek - közel 12 ezer közigazgatási munkavállalót érintett.

    A járási kormányhivatalokban komoly feszültséget okozott az a tény, hogy - az eltérített illetmények miatt - az azonos munkát végző kormánytisztviselők között jelentős bérkülönbség alakult ki, azok javára, akik magukkal hozták a korábbi önkormányzati munkáltatójuk által eltérített illetményüket. Akik csak a bértábla szerinti besorolásnak megfelelő illetményben részesülnek, ezt - indokkal - nehezményezik - tették hozzá.

    Mint írták, az MKKSZ akkor elérte, hogy a magasabb keresettel rendelkezők bére ne csökkenjen, ugyanakkor nem sikerült elérni azt, hogy az azonos munkát végző kormánytisztviselők azonos bérezésben részesüljenek.

    „Az egyenlőtlenséget a kormány most nem béremeléssel, hanem éppen ellenkezőleg, bércsökkentéssel kívánja felszámolni” - tették hozzá. Mint írták, az erről szóló törvényjavaslat már az Országgyűlés előtt van, és a járási kormányhivatalokban dolgozó kormánytisztviselő közül több ezer munkavállalót fenyeget a bércsökkentés. A szakszervezet határozott álláspontja szerint ugyanakkor kizárólag a keresetek emelése lehet az egyetlen megoldás.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közdemosz: több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector