Startlaphoz Csatlakozz!

Tíz szakiskola negyven pedagógusa és 680 diákja vesz részt kipróbálásában

Szakiskolásoknak fejlesztett munkavállalói tananyagot a Liga

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 25. szerda, 16:50

A Liga Szakszervezetek Munkavállalói ismeretek címmel szakiskolák számára fejlesztett tananyagot, amelynek tesztelése februárban már el is indult, országszerte tíz szakiskola negyven pedagógusa és 680 diákja vesz részt kipróbálásában - közölte az érdekképviselet szerdán.

    A tananyagot elsőként tesztelő iskolák, tanárok, és diákok visszajelzései alapján véglegesített tananyag később bekerül a szakoktatás rendszerébe, a diákok külön tantárgy keretében szerezhetik majd meg a munkaerő-piacon is szükséges ismerteket.

    A tanulók a tantárgy segítségével önismeretre - kompetenciák felismerése, fejlesztése - tehetnek szert, amely elengedhetetlen a megfelelő munkakör megtalálásához egy-egy szakmán belül. Megismerhetik a hatékony álláskeresési technikákat, ismereteket szerezhetnek az önéletrajz készítésével kapcsolatban. Feladatok segítésével állásinterjús szituációkban sajátíthatják el a szükséges „praktikákat” - olvasható a közleményben.

    A tankönyv részletesen bemutatja a foglalkoztatással kapcsolatos alapvető munkajogi ismereteket is, például a foglalkoztatási- és adófizetési formákat, továbbá általános pénzügyi ismerteket is ad - hangsúlyozza a Liga. Hozzáfűzik: a tankönyv és a munkafüzet mellett tíz szakmacsoporthoz - agrár, könnyűipar, gépipar, államigazgatás, közgazdaságtan, művelődés, jóléti, kereskedelem, építőipar, technológia - készült specifikus oktatási- és módszertani segédlet.

    A Liga a tananyagot „A munkáért!” című projekt keretében dolgozta ki, amelyhez összesen 1,6 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt négy pillérre épül: az új munka törvénykönyve munkaadói és munkavállalói hatásvizsgálata, a kollektív szerződések kötésének elősegítése tanácsadással, a vállalkozók képzése, illetve a munka világát érintő témákban a fiatalok felkészítése tananyaggal - olvasható a közleményben.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szakiskolásoknak fejlesztett munkavállalói tananyagot a Liga.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector