Startlaphoz Csatlakozz!

Nem kapták meg havi fizetésüket a megszokott időpontban

Egy buszsofőrt kirúgtak a sztrájk miatt Győrben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 26. csütörtök, 09:43

A 22 sofőr akcióját elsődlegesen az váltotta ki, hogy a megszokott időpontban nem kapták meg havi fizetésüket – tudta meg a kisalfold.hu.

  Azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyát annak a buszvezetőnek, aki a nem egész két héttel ezelőtti munkabeszüntetést tevékenyen irányította közlekedési társaság szerint. A többi vezetőt a szakszervezet és a menedzsment közti tárgyalás eredményeként nem vonták felelősségre, fizetniük sem kell.

  Mint megírtuk, Győrben február 11-én 04.30- 05.35 óra között 26 helyi buszjárat maradt ki a munkamegtagadás miatt. A 22 sofőr akcióját elsődlegesen az váltotta ki, hogy a megszokott időpontban nem kapták meg havi fizetésüket. A munkáltató technikai okokra hivatkozott, és ezt alá is támasztotta, hogy 11-én a fizetések megérkeztek a munkavállalók számlájára. A megmozdulásról a KKSZ Kisalföld Volán Alapszervezetnek tudomása nem volt - tudatta Takács Erika szakszervezeti vezető, hozzátéve, hogy a vizsgálat szerint az akció nem volt jogszerű.

   - Az akciót szervező, és tevékenyen irányító autóbuszvezető kolléga munkaviszonyát a munkáltató azonnali hatályú felmondással megszüntette. A többi résztvevő esetében – a 02.24-el bezárólag felvett jegyzőkönyvek alapján – megállapítható volt a befolyásoltság és a megtévesztettség, nem tudták milyen jogi és anyagi felelősséget vonhat maga után a munkavégzés jogszerűtlen megtagadása. A KKSZ részéről – beleértve szakszervezetünk országos, felső szintű vezetését is – az esemény kapcsán folyamatos volt a kapcsolat- tartás az ÉNYKK Zrt menedzsmentjével. A végeredménnyel összességében elégedett a szakszervezet, mert a munkáltató írásbeli figyelmeztetéssel zárta a történteket, az érintettek anyagi felelősségre vonása nélkül - közölte a KKSZ vezetője.
 
Forrás: kisalfold.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egy buszsofőrt kirúgtak a sztrájk miatt Győrben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector