Startlaphoz Csatlakozz!

26 ezer forintig kipótolják a jövedelmeket

Megszavazták a szociális minimáljövedelmet Zuglóban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 27. péntek, 09:17

A jövőben minimáljövedelmet kaphatnak a rászoruló zuglói családok, miután a XIV. kerületi önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén egyhangúlag támogatta Karácsony Gergely polgármester javaslatát – írja a Magyar Nemzet.

   Az önkormányzat közleményében azt írta: az új szociális rendelet legfontosabb célja, hogy megakadályozza a családok elszegényedését a kerületben. Ennek nyomán a hivatal 26 ezer forintig kipótolja azoknak a jövedelmét, akiknek ennél kevesebb bevételük van. A rendelet másik legfontosabb pontja a lakásfenntartási támogatás, amely az adósságok felhalmozódásával, a közüzemi szolgáltatások kikapcsolásával és a lakhatás elvesztésével szemben nyújt védelmet.
 
  A hirtelen jelentkező többletkiadásokra pedig bevezetik az eseti szociális segélyt. Ezt az egyszeri vissza nem térítendő segélyt azok kaphatják, akik két hónapig nem tudják fizetni lakhatási költségeiket.
 
  Ezenfelül a szociális rendszer új elemeként idén ősztől már az óvodába járó gyerekek is kapnak tanévkezdési hozzájárulást, továbbá a születési támogatás összegét 30 ezer forintra emelte a képviselő-testület.
 
   A szociális rendszerre Zugló az idén félmilliárd forintot fordít saját bevételeiből. Minimáljövedelemben várhatóan mintegy háromszáz, lakhatási támogatásban pedig háromezer család részesülhet – olvasható az önkormányzat közleményében.
 
Forrás: Magyar Nemzet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megszavazták a szociális minimáljövedelmet Zuglóban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector