Startlaphoz Csatlakozz!

4 millió 127 ezren dolgoznak

Varga szerint utoljára a 90-es évek legelején volt ilyen jó a foglalkoztatotti létszám

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 27. péntek, 12:37

Utoljára a 90-es évek legelején volt ilyen jó a foglalkoztatotti létszám - kommentálta a legfrissebb foglalkoztatási adatokat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

    A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki közlése szerint 2014 novembere és 2015 januárja között 4 millió 127 ezren dolgoztak, 141 ezerrel - 3,5 százalékkal - többen, mint egy évvel korábban.

     A miniszter külön kiemelte, hogy a foglalkoztatási ráta 62,5 százalékra nőtt, noha  2010 májusában, a Fidesz-kormány indulásakor a 27 európai uniós tagország közül Magyarország még az utolsó előtti helyen állt, 54,6 százalékkal. Nem véletlen, hogy az elmúlt hónapokban az EU felmérései szerint Magyarország tudta a legnagyobb mértékben növelni a munkavállalók számát a munkaerő-piacon - tette hozzá.

    A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-hez eljuttatott kommentárjában kiemelte: továbbra is tartósan 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma. Mint írták, a növekedésnek kisebb része a közfoglalkoztatás, miközben a kormány  foglalkoztatási programjainak is köszönhetően a foglalkoztatottak számának növekedéséből a versenyszféra egyre nagyobb arányt képvisel.

    A tárca szerint a kedvező foglalkoztatási adatok pozitívan hatnak a költségvetés bevételeire, emellett a háztartások fogyasztási kiadásait is emelik, ennek eredményeként pedig elősegítik a gazdaság bővülését is. A közelmúltban beérkezett makrogazdasági adatok továbbra is folyamatos foglalkoztatás-bővülést vetítenek előre - olvasható a közleményben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Varga szerint utoljára a 90-es évek legelején volt ilyen jó a foglalkoztatotti létszám.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector