Startlaphoz Csatlakozz!

Az állomány lojalitásának köszönhető, hogy nem indulnak tömeges perek

Független Rendőr Szakszervezet: sokszor a rendőrök sem kapják meg a túlórapénzt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 02. hétfő, 08:52

Sztrájkoltak a pécsi húsüzem dolgozói, mert nem kapták meg a pluszmunkáért járó fizetséget. Orgovány Zoltán, a Független Rendőr Szakszervezet dél-dunántúli elnöke szerint azonban ez a rendőrségen sem ritka – írja a bama.hu.

   A régiós elnök a Fejér megyei rendőrségi évértékelőt követően mutatott rá: bár sokszor elhangzik, hogy elég rendőr van az országban, csak Fejér megyében több mint 108 ezer túlóra keletkezett 2013-ban. Ha a létszám elegendő lenne, túlszolgálat nélkül is meg tudnák oldani a feladatokat. A túlórák nagy része ráadásul „nincs megváltva a törvényben megfogalmazottak szerint”. Orgovány Zoltán hangsúlyozta, valószínűleg az állomány lojalitásának köszönhető, hogy nem indulnak tömeges perek a meg nem váltott túlórák ügyében.
 
   A helyzet természetesen nem csak Fejérben, de a többi másik megyében, így Baranyában is fennáll. A szakszervezeti elnök lapunk kérdésére elmondta, Baranyában 42 742 túlórát rendeltek 2013-ban. Ezeket vagy ki kell fizetni, vagy „csúszóban” kell kiadni. Utóbbira azonban csak 30 napig van lehetőség, utána egyedül a kifizetés marad. A gond az, hogy a túlórákra gyakran nem jut elég pénz a költségvetésben, így inkább a csúszót választják a parancsnokok, ami viszont azzal jár, hogy a rendőr ugyan előbb végez aznap, de elesik a pótlékoktól, vagyis a hónap végén a túlszolgálat ellenére is kevesebb pénzt visz haza. Ráadásul, a kieső rendőr helyére egy másikat kell betenni, aki szintén csak túlórában tudja ellátni a feladatot – vagyis a dolog kezdődik elölről.
 
  A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kérdésünkre, hogy mennyi túlórát rendeltek el eddig 2015-ben a megyében, és hogy ezeket kifizették-e, azt a válaszolta, erre vonatkozóan „teljes körű adatokkal nem rendelkeznek”.

Forrás: bama.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Független Rendőr Szakszervezet: sokszor a rendőrök sem kapják meg a túlórapénzt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector