Startlaphoz Csatlakozz!

A szakorvosok röghöz kötése nem lehet megoldás az elvándorlásra

Dénes: sztrájkra készülnek az egészségügyi dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 03. kedd, 08:34

Határozott idejű munkabeszüntetésre készülnek az egészségügyi dolgozók, legalábbis abban az esetben, ha nem sikerül a kormánnyal tárgyalások útján megegyezni például a bérrendezésről, vagy az életpályamodellről.

   Erről a Magyar Rezidens Szövetség elnöke beszélt, aki az ATV Startban azt is elmondta, az egészségügyi stratégia alapján úgy tűnik, a kormány őszintén tud beszélni a problémákról, a kérdés csak az, hogy ezeket hogyan és milyen ütemben kívánják megoldani. Ha erre a kérdésre megnyugtató választ kapunk, akkor tudunk tovább együtt dolgozni – fogalmazott Dénes Tamás.
 
   A Rezidens Szövetség elnöke szerint ugyanakkor a szakorvosok röghöz kötése az elvándorlásra nem lehet megoldás, mert ez csak ellenállást szül a mindenkori jelöltben, ráadásul nem is kivitelezhető, mert a nyugati fizetéséből a képzésére kapott pénzt könnyedén vissza tudja fizetni, ez esetben viszont soha többé nem fog visszajönni Magyarországra. Mert egyébként Dénes Tamás szerint az országot elhagyó orvosok igenis visszajönnének, mert Magyarországon szeretnének gyógyítani, de mint mondta, normális munkakörülmények között, hálapénz-mentesen, és megfelelő létszámban. A Rezidens Szövetség elnöke szerint az elmúlt években egyre többek számára válik világossá, hogy nem a rezidensek pénztárcája a tét, hanem az, hogy a betegek megfelelő ellátásban részesüljenek.
 
   A kórházak megyei központosításáról elmondta, megfelelő szakmai tervek esetén elképzelhetőnek tartja, hogy szükség lehet kisebb kórházak bezárására. A lakosságnak azt kell megértenie, nem az a fontos, hogy az orvos minél közelebb legyen, hanem az, hogy a betegek jó ellátást kapjanak, márpedig kérdéses, hogy a jelenlegi orvos- és nővérlétszám mellett tudjuk-e a beteg biztonságát garantálni – érvelt a Rezidens Szövetség elnöke.
 
Forrás: ATV

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Dénes: sztrájkra készülnek az egészségügyi dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector