Startlaphoz Csatlakozz!

15 pontban sorolták fel a közfoglalkoztatási célokat

Kiderült, mit vár idén a kormány a közmunkásoktól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 04. szerda, 07:20

A kormány idei közfoglalkoztatási céljai között az elsődleges munkaerőpiacról kiszorultak, különösen a munkaerőpiacon halmozottan hátrányos helyzetben lévők foglalkoztatásának segítése mellett többi között a természeti és épített környezet védelme, a vasúti pályahálózat, illetve az országos közúthálózat környezetének tisztántartása, a roma lakosság társadalmi integrációja, önfenntartó települések kialakítása és a vidék lakosságmegtartó képességének növelése szerepel – írja a HVG.

  A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározat tizenöt pontban sorolja fel a kormány 2015-re szóló közfoglalkoztatási céljait. 
 
  Ezek között kiemelték az elsődleges munkaerőpiacról kiszorultak, különösen a munkaerőpiacon halmozottan hátrányos helyzetben lévők foglalkoztatását helyettesítő támogatásban részesülő, illetve álláskereséssel összefüggésben egyéb ellátásra nem jogosult álláskeresők foglalkoztatásának növelését.
 
  Ugyancsak itt sorolták fel az alacsony iskolai végzettségűek, a tartósan munka nélkül lévők - köztük kiemelten a megváltozott munkaképességűek, a hajléktalanok, a menekültek és oltalmazott jogállásúak és a roma nemzetiségű álláskeresők - foglalkoztatásának és foglalkoztathatóságának növelését is.
 
  Ehhez kapcsolódóan célként szerepel az érintett célcsoportok munkaerőpiacra való visszailleszkedését segítő, személyre szabott munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz, képzésekhez való minél szélesebb körű hozzáférését.
 
  A roma lakosság lakhatását, társadalmi integrációját külön pontban is kiemelték a közfoglalkoztatási célok között. A kormány célként határozta meg továbbá a területi és szezonális munkaerő-piaci különbségek kiegyenlítését, ezáltal a közfoglalkoztatásban részt vevők életminőségének javítását, valamint az arra alkalmas közfoglalkoztatási programokban szociális szövetkezetek alakításának segítését is.
 
  A helyben megtermelt termények felhasználásával a közétkeztetés minőségének javítását, e tekintetben önellátó, önfenntartó települések kialakítását (ideértve a szociális földprogram megvalósítását), továbbá a vidék lakosságmegtartó képességének növelését is célként sorolja fel a kormányhatározat.
 
  Ugyancsak a közfoglalkoztatási célok között szerepel a természeti és épített környezet védelme, a vasúti pályahálózat, illetve az országos közúthálózat környezetének tisztántartása, a kapcsolódó területek növényzetének rendben tartása, továbbá a kulturális örökség elemeinek megóvása, a Magyarország területén lévő, jelenleg gondozatlan, pusztulóban lévő sírkertek, sírhelyek rekonstrukciójának segítése.
 
   A kormányhatározat szerint a kormány egyetért azzal, hogy a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzési programok és munkaerő-piaci szolgáltatások részben európai uniós, részben központi költségvetési források terhére valósuljanak meg a területi felzárkózási koordinációs központi feladatok ellátására kijelölt állami szerv bevonásával.
 
   A társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott településeket a közfoglalkoztatás szempontjából kiemelt településeknek minősíti a kormány - tette hozzá a határozat.
 
Forrás: HVG
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kiderült, mit vár idén a kormány a közmunkásoktól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector