Startlaphoz Csatlakozz!

A sorozatos átszervezések hatására akarják felhívni a figyemet

Sztrájkra készülnek a Tescónál?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 04. szerda, 11:37

Akár a sztrájktól sem riadnának vissza a Tesco áruházlánc magyarországi dolgozói, hogy így hívják fel a figyelmet a sorozatos átszervezések következtében kialakult helyzetre – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudjuk, tiltakoznának az újabb boltbezárások miatt is, mivel a magyar leányvállalat forgalma nőtt az elmúlt időszakban.

  Összefogást sürgetnek a Tesco áruházlánc dolgozói. A legújabb átalakítások kapcsán úgy értesültünk, hogy országos demonstráció ötlete is felmerült munkavállalói körökben. Így tiltakoznának a legnagyobb kereskedelmi foglalkoztatóként jegyzett vállalat közelmúltban hozott és még várható döntései miatt.
Dolgozói körökben úgy tudják, a márciusban kezdődött pénzügyi év első felében szinte bizonyos, hogy augusztusig újabb veszteséges áruházakra kerül lakat – mondta egy neve elhallgatását kérő tescós vezető. Szerinte ez kizárólag az angliai anyavállalaton múlik, a magyar vezetésnek nincsen beleszólása a központilag elrendelt takarékossági döntésekbe. Holott a magyar leányvállalat jól teljesít. Ugyan a 2014-es üzleti év eredményeit még nem tették közzé, ám Londonban már közölték, a magyar leánycégnél tavaly 2,5 százalékkal nőtt a forgalom. Ezzel együtt felmerült az áruházlánc teljes kivonulása a régió piacáról, és Szlovákiában is számítanak újabb bezárásokra, leépítésekre.
 
   A Tesco nemrégiben bejelentette, újabb kétszáz állás szűnik meg a lánc budaörsi központjában, illetve a herceghalmi és a gyáli logisztikai részlegekben. Ennek részeként a Tesco tájékoztatása szerint nagyjából ötven ember biztosan az utcára kerül, a többiek munkakörét átszervezik. Az érintettek között jórészt vezető pozícióban lévő dolgozók, régiós igazgatók vannak. Úgy tudjuk például, hogy az országban működő több mint kétszáz Tesco-egységet korábban hét régió szerint csoportosították a láncnál, ám ezeket is átszervezték. Mégpedig úgy, hogy a vállalatnál maradó vezetőknek csökkentett fizetésért több munkát kell elvégezniük, amely miatt fokozódik az alkalmazottak elégedetlensége. Információink szerint a régiós vezetők korábban átlagosan kétmillió forint körüli juttatást kaptak havonta, emellett például felső kategóriás gépjárművek használatára is jogosultak a Tesco jóvoltából.
 
   Az átszervezések igazodnak a Londonban eddig bejelentett intézkedésekhez, amelynek részeként például Angliában tízezer munkahelyet szüntetnek meg. A magyarországi dolgozók felháborodását fokozza, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalmának életbelépése után a Tesco átszervezi a munkavégzést. Így a hétfői áruháznyitás előtt az előző nap 21 órakor kezdődik majd többek között az árufeltöltők munkaideje. Erre a jogszabályok lehetőséget adnak, de a munkavállalók úgy érzik, kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülnek, ráadásul ezzel sérül a családdal eltöltendő vasárnapi pihenőnap alapelve.
 
Forrás: Magyar Nemzet
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkra készülnek a Tescónál?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector