Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége:

A hazai bevásárlóközpontok nagy többsége nem zár majd be vasárnaponként

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 04. szerda, 17:31

Az ország bevásárlóközpontjainak többsége nem zár majd be vasárnaponként, főleg azok nem, ahol mozi is van.

  A hazai bevásárlóközpont nagy többsége a március 15. utáni vasárnapokon is fogadja majd a látogatókat – közölte a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége. Tájékoztatásuk szerint azok a bevásárlóközpontok, ahol mozi van, nyitva fognak tartani vasárnap is. Emellett az éttermek, kávézók és azon szolgáltatók és kereskedelmi üzletek sem zárnak be, amelyek nem esnek a törvény hatálya alá, vagyis 200 négyzetméternél kisebbek, és a tulajdonos vagy családi segítő dolgozik az üzletben.
 
   Budapesten a klasszikusnak módható, jellemzően több szintes, esetenként több tízezer négyzetméter alapterületű, több száz - kiskereskedelmi, vendéglátó, szórakoztató és szolgáltató - üzletet magában foglaló központok esetében, melyből 22 található a fővárosban, mindösszesen 8 bevásárlóközpontban nem működik mozi. Vidéken ezen épületeket tekintve 28 bevásárlóközpontból 9 üzemel filmszínház nélkül. Az elmúlt napok egyeztetései és hírei alapján azonban az is megállapítható, hogy több olyan létesítmény is fogadni fogja a látogatókat, ahol nincs mozi. Az MBSZ úgy tudja, Budapesten 4 ilyen bevásárlóközpont is kinyit majd a hét utolsó napján, vidéken a 9 érintettből 6 tervezi ugyanezt. Vagyis a 22-ből csak négy fővárosi bevásárlóközpont húzhatja le a rolót vasárnaponként.
 
  Az üzemeltetők a törvény hatálybalépését megelőzően próbálnak felkészülni. Több helyen még folyik az egyeztetés a bérlőkkel. Ezt sok esetben nehezíti, hogy a törvény március 15-i hatálybalépése előtt még nincsen kormányrendelet vagy végrehajtási rendelet, melyre nagy szükség lenne, hiszen a törvény több helyen pontatlanul fogalmaz – közölte a plázák szövetsége. Hozzátették: bonyolítja a helyzetet, hogy több módosító indítvány is folyamatban van, s a korábbi kormányrendeletet sem fogadták el.
 
   Az MBSZ a vasárnapi zárva tartás miatt azt valószínűsíti, hogy a szombati napon nagy zsúfoltságra kell készülni, többek között emiatt több pláza is tervezi a hosszított nyitva tartást, jellemzően csütörtöki, pénteki és szombati napokon. Főként az esti nyitva tartást hosszabbítják meg 1 órával, így jellemzően Budapesten este 9 óra helyett 10 óráig várják a vásárlókat, míg vidéken az eddigi este 8 óra helyett 9 óráig lesznek nyitva. Vidéken felmerült a reggeli korábbi nyitás is.

Az MBSZ tagjainak vasárnapi működése 2015. március 15.-e után:

Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének tagsága
Bevásárlóközpont neve Lokáció Vasárnap
Agria Park Eger nyitva
Alba Plaza Székesfehérvár nyitva
Allee Budapest nyitva
Arena Plaza Budapest nyitva
Árkád Budapest Budapest egyeztetés alatt
Árkád Győr Győr egyeztetés alatt
Árkád Pécs Pécs egyeztetés alatt
Árkád Szeged Szeged egyeztetés alatt
Atrium Eurocenter Budapest nyitva
Campona Budapest nyitva
Corvin Plaza Budapest nyitva
Csepel Plaza Budapest nyitva
Debrecen Plaza Debrecen nyitva
Duna Plaza Budapest nyitva
ETO Park Győr nyitva
Europark Budapest zárva
Family Center Budapest nyitva
Family Center Szombathely nyitva
Fórum Debrecen Debrecen egyeztetés alatt
Győr Plaza Győr nyitva
Hegyvidék Központ Budapest nyitva
Kanizsa Plaza Nagykanizsa nyitva
Kaposvár Plaza Kaposvár nyitva
Korzó Nyíregyháza zárva
Lurdy Ház Budapest nyitva
Malom Központ Kecskemét nyitva
Malompark Debrecen nyitva
Mammut Budapest nyitva
MAXCity Törökbálint egyeztetés alatt
Miskolc Plaza Miskolc nyitva
MOM Park Budapest nyitva
Nyír Plaza Nyíregyháza nyitva
Pólus Center Budapest nyitva
Premier Outlet Biatorbágy zárva
Szeged Plaza Szeged nyitva
Szolnok Plaza Szolnok nyitva
Velence Korzó Velence egyeztetés alatt
WestEnd City Center Budapest nyitva
Zala Plaza Zalaegerszeg nyitva
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A hazai bevásárlóközpontok nagy többsége nem zár majd be vasárnaponként.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector