Startlaphoz Csatlakozz!

Gigaszakszervezet alakult

Erősebb lesz a munkásököl?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 05. csütörtök, 11:31

 Gigaszakszervezet alakult a Magyar Szakszervezeti Szövetség létrejöttével. Megszűnt az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége. Ám nem kimúlt, hanem a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával együttműködve létrehozták a MaSZSZ-t, azaz a Magyar Szakszervezeti Szövetséget – írja a szon.hu.

   A három konföderáció tömörülésével egy 150-160 ezer tagú, megközelítőleg 1,4 milliárd forintos vagyonnal bíró érdekvédelmi szervezet jött létre. De vajon a gyakorlatban jelent-e ez megerősödést, markánsabbá válhat-e ezáltal a tárgyalási pozíció a kormánnyal és a munkáltatókkal szemben?
 
   – Két évet vártunk erre. Sokan és nagyon türelmetlenül. Pedig Nyugat-Európában legutóbb öt esztendei előkészítés után olvadt össze egy érdekvédelmi tömörülés. Nálunk egyszerűen nem lehetett gyorsabban csinálni, mivel rengeteg vagyoni, egzisztenciális kérdés merült fel, teljesen eltérőek a munkavállalói csoportok, azok megítélési módjai – fejtegette Markovics Tamás, aki eddig az MSZOSZ megyei képviseletvezetője volt. Újabban pedig a MaSZSZ-é.
 
   – Most mindenki várakozik. Szerintem kicsit fáziskésésben vagyunk bizonyos érdekvédelmi feladatokat illetően. Mi, megyei vezetők is várjuk a személyes találkozást a teljesen megújult vezetéssel. Egyértelműsíteni kell, hogy ők mit akarnak, mik az elvárásaik. A MaSZSZ érdekérvényesítő képessége nem attól fog változni, hogy hányan vagyunk, hanem az számít: mit és milyen minőségben teszünk? Optimista vagyok, mert az újonnan megválasztott elnökség egységesebbnek látszik, mint korábban ez bármikor elképzelhető lett volna.

Forrás: szon.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Erősebb lesz a munkásököl? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector