Startlaphoz Csatlakozz!

Luxusautókban szólnak majd a pécsi hangszórók

Több mint 400 új munkahelyet hoz létre Pécsen egy hangtechnika-gyártó cég

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 05. csütörtök, 14:23

Három és fél milliárd forintos beruházással 420 új munkahelyet hoz létre a Harman amerikai hangtechnika-gyártó cég - jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

    Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a magyar kormány 750 millió forint támogatást nyújt a beruházáshoz a Nemzeti Befektetési Ügynökségen (HIPA) keresztül.

    A tárcavezető sikertörténetnek nevezte a magyar-amerikai gazdasági együttműködést. A legfrissebb adatok szerint 2014-ben csaknem 4 milliárd dollár volt az Egyesült Államokba irányuló magyar kivitel összértéke - mondta. Ez 20 százalékos növekedés a megelőző évhez képest, amely jelentős részben az autóiparnak köszönhető, hiszen a szektor Amerikába irányuló exportja 40 százalékkal nőtt - tette hozzá.

    Szijjártó Péter elmondta, az autóipar továbbra is a magyar gazdaság zászlóshajója: a szektor 6650 milliárd forint értéket termelt tavaly Magyarországon, ez 23 százalékos növekedés éves összevetésben. Több mint 132 ezer munkavállaló dolgozott 2014-ben az autóiparban, ez 16 százalékos bővülés 2013-hoz képest - tette hozzá.

    Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete kijelentette: a magyar-amerikai kereskedelmi viszony kiemelkedően fontos az Egyesült Államoknak. „Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy együttműködjünk magyarországi partnereinkkel e viszony további erősítésén” - mondta.

    Hozzátette, Washington azt szeretné, ha minél több vállalat fektetne be Magyarországon.
„Ezért is hirdetjük, hogy szükség van az átláthatóságra, és arra, hogy konzultáljanak az üzleti közösséggel az őket érintő szabályozásról. A cégeknek, amikor elkészítik üzleti terveiket, biztosnak kell lenniük abban, hogy az érvényben lévő szabályok nem változnak meg egyik napról a másikra úgy, hogy nem konzultáltak velük. Az üzleti környezet állandósága több befektetést eredményez” - fogalmazott az amerikai nagykövet a sajtótájékoztatón.

    A pécsi beruházással a Harman magyarországi foglalkoztatottjainak a száma meghaladja a kétezret.

    A sajtótájékoztatón elhangzott: az amerikai vállalat hangtechnikai berendezései megtalálhatóak számos luxusautóban; a Harman beszállítója többek között olyan prémium gyártóknak, mint az Audi, a BMW, a Mercedes, a Porsche vagy a Land Rover. A cég egyike a száz legnagyobb első körös autóipari beszállítónak a világon.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több mint 400 új munkahelyet hoz létre Pécsen egy hangtechnika-gyártó cég.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector