Startlaphoz Csatlakozz!

A jogkövető magatartás nem kifizetődőbb, mint a jogsértések

MOSZ: túlságosan legyengítették a munkavállalói jogvédelmet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 07. szombat, 17:03

A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) szerint túlságosan legyengítették a munkavállalói jogvédelmet, a munkáltatók jelentős része gondolja úgy, hogy a jogkövető magatartás nem kifizetődőbb, mint a jogsértések - nyilatkozta Palkovics Imre, a MOSZ elnöke az MTI-nek.

    A napokban nyilvánosságra hozott munkaügyi statisztikával kapcsolatban, amely szerint a jogsértések aránya a korábbi 50 százalékról 70 százalék fölé emelkedett, a szakszervezeti vezető megjegyezte: ez egy olyan folyamat, amit "nem lehet tétlenül nézni". Hozzátette: túlságosan gyenge az ellenőrzés, a bírságolás, nincs visszatartó ereje a felügyeleti intézménynek.

    Palkovics Imre szerint meg kellene erősíteni a munkavállalói jogokat, amelyek szabályozása "sajnálatos módon" a polgári jog irányába ment el. A polgári jog egyenrangú feleket feltételez a szerződéskötésnél, a munkavállalók azonban "soha nem voltak és nem is lesznek" egyenrangúak a befektetőkkel, vállalkozókkal - mondta a szakszervezeti vezető. Ezért kell a jognak, a szociális értékeket szem előtt tartó államnak arról gondoskodnia, hogy ez az egyensúlytalanság kiküszöbölhető legyen - tette hozzá.

    A MOSZ elnöke reményét fejezte ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében említett hosszú távú béremelési programban komoly szerepet kapnak szociális partnerek, különösen a munkavállalókat képviselő szakszervezetek.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MOSZ: túlságosan legyengítették a munkavállalói jogvédelmet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector