Startlaphoz Csatlakozz!

Demotiválás, fenyegetés

Kilenc mondat, amit egy munkahelyi vezetőnek tilos kiejtenie a száján

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 08. vasárnap, 12:24

Alighanem minden munkavállalónak csinos gyűjteménye van azokból a megnyilvánulásokból, amelyek révén a főnöke a legrosszabb oldalát mutatta. A kilenc legirritálóbb mondat hallatán tényleg hajlamos kinyílni a bicska a zsebünkben, ezért csak egyetérteni Bernard Marr-ral, aki a gyűjtőmunkát elvégezte – írja a jobline.hu.

1. Örülj, hogy egyáltalán van munkád
Ez a kijelentés önmagában igaz, de valójában rejtett fenyegetésről van szó, mert ezt jelenti: ha nem fogadod el a helyzetet, repülhetsz.

2. A munka nem arról szól, hogy élvezni kell
Ez roppant idegesítő tévedés, ami káros is, mert a kényszerből, ímmel-ámmal végzett munka kevésbé hatékony. Ez a mondat erősen demotiválja a dolgozót, aki még kevesebb örömét leli majd a feladatai végrehajtásában.

3. Nem azért kapod a fizetésedet, hogy gondolkozz
Minél többször hallja a dolgozó ezt a kijelentést, annál inkább elmegy a kedve attól, hogy ötleteken törje a fejét, és azokat aztán megossza a kollégáival. Ennek hosszú távon a cég látja majd kárát, mert eltűnik az innováció.

4. Nem én hozom a szabályokat
Vagyis: csináld, amit mondok, te csak egy robot vagy, akinek végre kell hajtania az utasításokat.

5. Ezt mindig is így csináltuk
A főnök nem szereti a változást, még akkor sem, ha bizonyos módosítások után hatékonyabb lenne a szervezet működése.

6. Megfontolom a dolgot
Lefordítva: egyáltalán nem érdekel, mit gondolsz vagy milyen ötleteid vannak, minden ugyanúgy halad majd a maga útján, mint eddig.

7. A fülembe jutott veled kapcsolatban, hogy...
Gyanakvás és rosszindulat költi az irodába e mondat elhangzása után, pedig elég lenne, ha a főnök így fogalmazna: észrevettem, hogy... Ez utóbbi kijelentés után hozzá lehet látni a probléma orvosolásához anélkül, hogy bárkiben rossz érzések ébrednének.

8. Oldd meg
Ez meglehetősen goromba és lusta hozzállás. A dolgozónak nehézsége támad egy feladat megoldása során, és miután jelezte ezt a főnöknek, támogatásra, iránymutatásra számít, nem pedig ilyen kurta visszautasításra.

9. Ez eléggé magánügynek hangzik
A magánügyekből sajnos gyorsan munkaügyek lesznek, ha a dolgozónak a személyes problémái miatt romlik a teljesítménye. A rátermett főnök igyekszik segíteni a beosztottja gondjainak enyhítésében, egyrészt mert ez a szervezetnek javára válik, másrészt így emberséges.

Forrás:jobline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kilenc mondat, amit egy munkahelyi vezetőnek tilos kiejtenie a száján.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector