Startlaphoz Csatlakozz!

Ugyanazért a munkáért alacsonyabb fizetést kapnak

100 férfira 125 nő jut az egyetemeken: a gondok azután kezdődnek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 11. szerda, 10:57

Németországot és Görögországot kivéve Európában mindenhol több nő tanul egyetemeken és főiskolákon, mint férfi. A természettudományok és a mérnöki pálya viszont főleg a férfiak területe maradt. De a fizetésekben mindenütt övék a pálya – írja a vs.hu.
 
    Az Európai Parlament nőnapi összeállításában hangsúlyozza, hogy bár az EU-ban a lányok előtt sincs akadálya annak, hogy befejezzék tanulmányaikat, mégis sokszor hátrányos megkülönböztetés éri őket. A statisztikákból az derül ki, hogy bár a felsőoktatásban többen vesznek részt, mint a férfiak – 100 férfira Magyarországon például 125 nő jut – és a diplomások körében is többségben vannak, sokszor nehezen tudnak elhelyezkedni, és ugyanazért a munkáért alacsonyabb fizetést kapnak, mint férfi társaik.
 
 
  Az adatokból az is kiderül, hogy míg az oktatásban és az egészségügyben csaknem nyolcvan százalék volt 2011-ben a nők aránya a végzettek között, addig a természettudományokat, matematikát, informatikát tanulók közt csak 41, a mérnökök között pedig csak 27 százalék.

A nők és a felsőoktatás helyzete Európában
 


 

Forrás: vs.hu


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 100 férfira 125 nő jut az egyetemeken: a gondok azután kezdődnek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector