Startlaphoz Csatlakozz!

Az új kollégák jelentik egy vállalat jövőjét

Ilyen jelöltekre vágynak a munkaadók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 11. szerda, 12:22

Mely kompetenciák azok, amelyeket a munkaadók a leginkább keresnek egy jelöltben? - a profession.hu utánajárt.

Motiváció, szociális készségek
 
  A jelölteknél leginkább a motivációt, a szakmai felkészültséget, az érdeklődés/karriercélt, és a szociális készségeket, képességeket nézzük - árulta el Horváth Krisztina, az SAP Hungary Kft. HR-igazgatója. „Utóbbi esetén olyan tulajdonságok meglétét keressük, mint a csapatmunkára való képesség, proaktivitás, kreativitás, pozitív személyiség” - fogalmazott. 
 
Rugalmasság, gyors reakciókészség
 
  Az új kollégák jelentik egy vállalat jövőjét, hiszen új tapasztalatot, ötleteket hoznak az életünkbe - fogalmazott Mészáros Dóra, a Dreher Sörgyárak toborzási és kiválasztási specialistája. Fontos, hogy illeszkedjenek a már meglévő összeszokott csapatba, de legalább ennyire fontos az is, hogy friss elképzeléseket, új nézőpontot is jelentenek számunkra. Hogy milyen konkrét kompetenciákra van szükség, az adott pozíciótól függ. Más kompetenciákat keresünk egy értékesítési képviselőben és mást egy könyvelőben, ezért nehéz általánosítani - tette hozzá.
 
  „Ha mégis ki kell emelni egy-egy kompetenciát, akkor a rugalmasságot a problémákra és a változásokra való gyors reakció készséget sorolnám fel,  amelyek rendkívül fontosak számunkra, lévén, hogy FMCG vállalat vagyunk” - mondta el Mészáros Dóra. Ezen kívül még megemlíteném az általánosan elvárt értékeink között a megbízhatóságot, a precizitást és a hatékony munkavégzést.
 
Műszaki ismeret és nyelvtudás
 
  Mochlar Orsolya, a Robert Bosch Kft. HR-osztályvezetője szerint a két legfontosabb kompetencia az alapos műszaki ismeret és a nyelvtudás. Nemzetközi környezetben dolgozunk, a belső kommunikáció nyelve nálunk az angol és a német. A nyelvtudás elengedhetetlen - hívta fel a figyelmet.
 
  A nyelvismeret még mindig sarkalatos pont: angol vagy német tárgyalóképes nyelvtudás nélkül csak nagyon kevés pozícióban tudunk alkalmazni munkatársakat, elsősorban a gyártás területén. Sajnos a magyar műszaki felsőoktatásban még mindig nem fektetnek elég hangsúlyt a nyelvoktatásra, ami óriási probléma - véli a szakértő. Márpedig mi azt várjuk el, hogy a hozzánk jelentkezőknek ne csak nyelvvizsgája legyen, hanem valóban beszéljék is az adott nyelvet. 
 
  A Bosch HR-osztályvezetője szerint a külföldi tapasztalat a jelölt nyitottságát, magas szintű tanulási hajlandóságát mutatja, megerősítést jelent idegen nyelvtudására vonatkozóan is. Mivel egyre több pozícióban elvárás a nemzetközi szintű projektmunka, a különböző kultúrákkal való együttműködés tapasztalata segítheti az integrálódást és megkönnyítheti a munkafolyamatok kialakítását. Néhány szituációs kérdéssel jól feltérképezhető, hogy az interjúalany számára mennyire komfortos a nemzetközi közeg.
 
  Az SAP HR-igazgatója szerint is alapkompetencia a magas szintű nyelvtudás, enélkül még interjúra sem kerülhet sor. Viszont a nyelvtudásnál nem számít a papír, egyedül  a tudás - árulta el.
 
Kreativitás és csapatjáték
 
  Mochlar Orsolya azt is fontosnak tartja, hogy a jelentkező legyen kreatív és kezdeményező, aki kellő rugalmassággal és kommunikációs rátermettséggel rendelkezik. A mindennapi munkában számos területtel kell együttműködni, ezért fontos, hogy vérbeli gyakorlott csapatjátékos is legyen - emelte ki.
 
Problémamegoldás és jövőorientáltság
 
   A célorientáltság, vagy problémamegoldás területeken tapasztalunk hiányosságokat, pedig nálunk ezek szintén prioritást élvező kompetenciák - árulta el a Bosch HR-osztályvezetője. 
 
  A Bosch alapelveinek fontos pillérei a jövőorientáltság és a stabilitás. Az új munkatársak keresésénél, mindegy hogy valaki pályakezdő vagy éppen már tapasztalattal rendelkező kolléga, szem előtt tartjuk a hosszú távú karriertervezést - emelte ki.

Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ilyen jelöltekre vágynak a munkaadók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector