Startlaphoz Csatlakozz!

Január elsejétől 5%-os bérfejlesztésben részesültek a munkavállalók

Új szakszervezetek, béremelések Fejér megyében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 11. szerda, 16:53

A Fejér Megyei LIGA Szakszervezet a Lindström Kft. vezetésével sikeres tárgyalásokat folyatatott december folyamán, melynek eredményeképpen január elsejétől 5%-os bérfejlesztésben részesültek a munkavállalók, valamint sikerült megállapodni a munkáltatóval a cafetéria és a bónusz kifizetésének arányosításával kapcsolatban is.

  A megállapodás értelmében a korábbinál előnyösebb feltételek szerint kapják a cafetériát és a bónuszt a munkavállalók. A Fejér Megyei Liga szakszervezet továbbá 4000 Ft-os vásárlási utalványokat ajándékozott a Lindström Kft-nél lévő tagjai részére decemberben, amely a tagok elmondása szerint nagyon jól jött az év végi leterheltség és karácsonyi készülődés közepette. Az utalványokat Jobbágy Zsolt adta át a szakszervezeti tagoknak.
 
  Megalakulás alatt a Radnóti Szakszervezet: a móri Radnóti Miklós Általános Iskola tanárai megalakították munkahelyi szakszervezetüket, amely jelenleg bejegyzés alatt van a Székesfehérvári Törvényszéken. Az alapítók a helyi szakszervezet létrehozásával egyidejűleg határoztak a LIGA konföderációhoz való csatlakozásról. A móri iskolában lévő 100%-os tagság mellé a környező településeken található tagintézményekből is csatlakozhatnak majd az érdekképviseletre vágyó pedagógusok.
 
   Az Esab-Mór Kft-nél működő szakszervezet hosszas tárgyalások eredményeképpen szintén a Ligához való csatlakozásról határozott a tavalyi év végén. A csatlakozási kérelmet a LIGA elnöksége elfogadta, és felvette tagjai közé a Hegesztőanyaggyártó Érdekvédelmi Szakszervezetet (HÉSZ). Steinherr József elnök örömmel fogadta az elnökségi ülés döntését, továbbá kifejtette, hogy a cég telephelyeinek összevonása és a LIGA szolgáltatásainak következtében a tagszervezet létszámának jelentős bővülése várható.
 
  A Lear Kft. gyöngyösi, gödöllői és győri telephelyén működő szakszervezetek 2014 őszén már csatlakoztak a LIGA konföderációhoz. A cég móri fióktelepén működő Recaro szakszervezet elnökségével jelenleg is folynak a csatlakozási tárgyalások. Reményeink szerint heteken belül megszülethet a pozitív döntés, melynek eredményeképpen a 350 tagot számláló szakszervezetet hasonlóan a többi telephelyén működő érdekképviselethez a LIGA tagszervezetei között köszönthetjük.
 
  A meglévő szakszervezetek csatlakoztatásán kívül a megyei szervezetbe történő tagtoborzás is folyamatos zajlik. A Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény vezetőjével történt megbeszélések után a megyében található összes tagintézménybe sikerül eljutniuk a tanácsadóknak a következő hetekben. Ebben a szociális ágazatban különös jelentőséggel bír az érdekképviselet megjelenése, mivel a dolgozók bérezése és munkakörülményeik sem tekinthetőek túl rózsásnak.
 
  Kiváló lehetőség mutatkozik még a Zöld Bicske Nonprofit Kft-nél a dolgozók érdekképviseletének a megalakítására. A vezetőséggel egyeztetve március közepén elkezdődhetnek a remélhetőleg sikeres toborzási folyamatok. Megfelelő taglétszám esetén akár kollektív szerződés kötésére is sor kerülhet, melytől az ügyvezető sem zárkózott el.

Forrás: liganet.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Új szakszervezetek, béremelések Fejér megyében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector