Startlaphoz Csatlakozz!

Kinek járna a száz százalékos vasárnapi bérpótlék?

Módosítások a szabad vasárnaphoz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 13. péntek, 08:02

Döntött a törvényalkotási bizottság a száz százalékos vasárnapi bérpótlékról – írja a Magyar Hírlap.
 
  Azoknak a kereskedelmi dolgozóknak járna a száz százalékos vasárnapi bérpótlék, akik azokban az üzletekben dolgoznak, amelyek csak bizonyos vasárnapokon nyitnak ki. Az erről szóló, a munka törvénykönyvéhez kapcsolódó módosítást elfogadta tegnap az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.
 
  Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elmondta, a változtatás egyértelműsíti, hogy a vasárnapi bérpótlék december 24-ére és 31-ére is jár, ha azok vasárnapra esnek. A módosítás a kereskedelmet érinti, más szektorban, ahol eddig nem volt vasárnapi pótlék, ezután sem lesz. Ezt az államtitkár azzal indokolta, hogy mind a versenyszférának, mind a költségvetésnek több tízmilliárdos plusz terhet jelentene egy ilyen döntés.
 
   A törvényalkotási bizottság változatlan formában fenntartja az Áder János köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfontolásra visszaküldött, a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításáról szóló törvényjavaslatot – mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség államtitkára. A köztársasági elnök azt kifogásolta, hogy a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben a döntéseket a hatóság hirdetmény útján közli. Ez beleillik a kiemelt beruházások megvalósításának gyorsításáról szóló jogszabály koncepciójába, ezen nem kívánnak változtatni.
 
   A vasárnapi boltbezárással kapcsolatban is több módosítás várható: a benzinkutakon csak a töltőállomás saját üzlete nyithatna ki. Ennek oka, hogy ez a tevékenység az üzemanyag-értékesítés mellett nem igényel plusz munkaerőt. Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ellenzéket bírálta, mivel nem nyújtottak be módosítót arról, hogy a világörökségi területeken is be kelljen zárniuk az üzleteknek vasárnap. A kormány viszont kezdeményezi a szigorítást, mivel a cél az, hogy senkit se lehessen dolgoztatni akarata ellenére vasárnap. Az államtitkár a szakképzésről is beszélt, kiemelte, a kormány célja, hogy gyermekeink tényleges megélhetési lehetőséget nyújtó álláshoz jussanak majd, amelyhez át kell szervezni a szakképzést.
 
Forrás: Magyar Hírlap
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Módosítások a szabad vasárnaphoz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector