Startlaphoz Csatlakozz!

Az MTVA saját korábbi dolgozóitól vált meg

Kétszáz közmunkást vett fel a közmédia

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 13. péntek, 14:21

Rájuk bízzák a régi, archív anyagok feldolgozását és megőrzését az utókornak. Korábban panaszt tett emiatt egy kirúgott közmédiás dolgozó – írja az fn.hir24.hu.
 
   „A közmunkaprogramnak köszönhetően újraindultak az archiváló gépek” – írja közleményében az MTVA, mely arról tájékoztat, hogy márciustól kétszáz új munkatárs lépett be a közmédia Kunigunda utcai székházába, ahol közfoglalkoztatottként az archiválás területén dolgoznak. Ennek keretében a régi, analóg hangszalagokat, filmeket, videószalagokat, írott anyagokat és fényképeket digitálissá dolgozzák fel.
 
   A tavasz első napján régi mikrofilmek megmentéséhez láttak hozzá, melyekre annak idején százéves újságokat, cikkeket fényképeztek. A mikrofilmekből számítógépes PDF-fájl lesz, amit karakterfelismerő rendszerrel dolgoznak fel, hogy a régi anyagok kereshetővé váljanak. Ez felbecsülhetetlen előnnyel jár: egy-egy információ megtalálásához nem kell napokig kutakodni a régi újságok, cikkek közt, elég a számítógépes keresőbe beütni a kívánt kulcsszót és megjelennek a feldolgozott tartalmak. Ezt a rendszert a nagyközönség számára is hozzáférhetővé fogják tenni.
 
   Nemcsak szövegeket, fényképeket is feldolgoznak – már jelenleg is közel kétmillió fotó található az MTVA képarchívumában, melyben szintén kulcsszavakat társítanak az egyes felvételekhez, lehetővé téve a könnyű kereshetőséget.
 
   Noha kétségkívül az MTVA nyújtja a legizgalmasabb lehetőséget a közmunkaprogramban részt vevők számára, ezt a munkavégzést éles bírálat érte, az MTVA ugyanis saját korábbi dolgozóitól vált meg, hogy aztán helyükön – jóval kevesebb bérért – közmunkásokat alkalmazhasson. Emiatt az intézmény egy korábbi munkavállalója panaszt is tett az alapvető jogok biztosánál, aki elmarasztalta az MTVA-t. A közmédia erre úgy reagált, hogy nem ők írták ki a programot, hanem a program keretében igényeltek támogatást a Belügyminisztériumtól kulturális értékeik megőrzésére és mentésére.

Forrás: fn.hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kétszáz közmunkást vett fel a közmédia.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector