Startlaphoz Csatlakozz!

Az MVM-nél azt mondták a dolgozóknak, a Miniszterelnökség engedélyére várnak

Lázár megígérte: megkapják elmaradt pénzüket a dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 17. kedd, 10:20

Lázár János szerint sürgősen ki kell fizetni, ami jár, ezért felvette a kapcsolatot a fejlesztési tárcával, hogy megtörténjen a kifizetés. Eddig mindenki a miniszter engedélyére várt, de jóváhagyásra nincs is szükség – írja az Origo.

  Január elseje óta nem kapják meg az állami Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. dolgozói a nekik járó kafetériát és más juttatásokat - állapította meg az MSZP-s Heringes Anita, aki hétfőn este a parlamentben Lázár Jánosnak címezve feltette a kérdést: kinek a trehánysága ez?
 
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal kezdte válaszát, hogy ismeri a problémát, miszerint az MVM-nél azt mondták a dolgozóknak: ők utalnának, de a Miniszterelnökség engedélyére várnak. Valójában azonban nem kell várni semmilyen engedélyre - derült ki Lázár szavaiból.
 
  Korábban volt olyan szabály, amely a közigazgatási tárca jóváhagyásához kötötte az ilyen kifizetéseket, és ettől a minisztériumtól valóban sok jogkört megörökölt a Miniszterelnökség, de ezt nem - magyarázta Lázár János.
 
  Közben ugyanis a jogszabály megváltozott, így már csak bejelentési kötelezettsége van az állami cégeknek a minisztérium felé, engedélyre nem kell várni. Lázár szerint „sürgősen ki kell fizetni, ami jár”, ezért felvette a kapcsolatot a fejlesztési tárcával, hogy megtörténjen a kifizetés.
 
   Az Origo is beszámolt arról, hogy az iparági sztrájkot sem tartotta kizártnak a villamosenergia-ipari szakszervezet, ha nem sikerül megállapodni az idei évi bérekről a munkáltatóval, valamint az MVM munkavállalóinak az ágazati kollektív szerződésben szereplő juttatásainak kifizetéséről.

Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lázár megígérte: megkapják elmaradt pénzüket a dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector