Startlaphoz Csatlakozz!

Az Európai Unió országai között Magyarországon a legalacsonyabb az összeg

Keveslik a kezdő magyar bírók fizetését

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 17. kedd, 17:59

A kezdő bírák illetménye az Európai Unió országai között Magyarországon a legalacsonyabb, az Európa Tanács 44 országa között pedig az utolsó hat között van – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke.
 
   Handó Tünde a Szekszárdi Törvényszék összbírói értekezletét megelőző sajtótájékoztatón beszélt erről. Mint mondta, az elmúlt három évben csaknem húszmilliárd forinttal emelkedett a bíróságok költségvetése, ezeket a forrásokat elsősorban infrastrukturális fejlesztésekre fordították. A bírók illetménye azonban közel sem áll ilyen jól. Az elmúlt tíz évben 12 százalék volt az infláció, és a bírói kar 42 százalékos reálbércsökkenést szenvedett el. A tervezett bírói életpályamodellről szólva azt mondta: nemcsak a bírákra, hanem mintegy tízezer igazságügyi alkalmazottra is kiterjedne. Az életpályamodell több elemből állna, pénzbeli, természetbeni juttatások, erkölcsi elismerések mellett érintené a munkakörnyezetet is. A bírósági szervezetben dolgozók hetven százaléka nő, fontos, hogy a család és a munka összeegyeztethető legyen számukra. A harmadik elem a szakmai előmenetel lehetősége, hiszen a bíróság tudásalapú szervezet - tette hozzá.
 
  Az életpályamodellnek a szervezeti és az egyéni érdeket egyaránt kell szolgálnia, a díjazásnak a teljesítményhez kell igazodnia. Fontos az is, hogy mindenki lássa: a bírósági szervezetbe befektetni az egész társadalom érdeke - hangsúlyozta az OBH elnöke.

  „Ahhoz, hogy a devizahiteles és a brókerügyek dömpingje miatt a szokásos mennyiségen felül érkező ügyeket kezelni tudjuk, tárgyi eszközökben erősnek kell lennünk, és az embereknek is felkészülteknek kell lenniük” – fogalmazott.

   Nyakó Zsuzsanna, az Országos Bírói Tanács (OBT) elnöke közölte: az OBT döntött arról, hogy együttműködési megállapodást köt az OBH-val, a Magyar Bírói Egyesülettel és a bírósági alkalmazottakat tömörítő szakszervezetekkel az életpályamodell kidolgozása érdekében.
 
Forrás vs.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Keveslik a kezdő magyar bírók fizetését.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector