Startlaphoz Csatlakozz!

Pénz a zsebbe

Újabb botrány a Pick pécsi húsüzemében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 18. szerda, 14:22

Továbbra sincs nyugalom a Pick pécsi húsüzemében – a korábbi két, egymást követő munkabeszüntetés után most a bérelt munkaerő alkalmazása és kifizetése körül alakult ki botrány. A hvg.hu értesülése szerint a gyártósor szervezésével megbízott férfi – Andrási Zoltán – feketemunka miatt tett bejelentést a munkaügyi felügyeletnél, közben állítja: a munkaközvetítő vállalkozó néhányuknak egy fillért sem adott, míg a többieknek a bejelentett minimálbér felett, saját zsebből fizetett – tudta meg a bama.hu.

  Bár úgy tűnik, hogy az ügy hátterében a munkaszervező alvállalkozó és a bérelt munkaerőt közvetítő Békés megyei székhelyű Benefit-Work Kft. ügyvezetője között kialakult személyes konfliktus (is) húzódik, az eset ismét rámutat a húsipari ágazatban uralkodó állapotokra. Andrási Zoltán elmondása szerint a hivatalosan fizetett minimálbér fölötti járandóságokat egy kockás füzetben vezették, a pénzt zsebbe kapták a dolgozók.
 
  Hogy a fekete foglalkoztatással járó kockázatot mégis vállalták – mintegy 50 embert számlál a bérelt munkaerő tábora –, azt az magyarázza, hogy ilyen módon relatíve magas, 280–300 ezer forintos havi jövedelemhez juthattak.
Az ügyben a munkaügyi felügyelőségen tett feljelentés eredménye egyelőre nem ismeretes.
 
  A két februári munkabeszüntetés negatív fejleményeit telephelyen belül rendező Pick nem kívánta kommentálni a kialakult helyzetet. Álláspontja szerint a cég meghatározott díjért meghatározott szolgáltatás elvégzésére szerződött a munkaerő-közvetítővel, ezek után utóbbi dolga, hogy a béreket, járulékokat, költségjuttatásokat hogyan intézi.
 
  Bibók István, az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének elnöke úgy tájékoztatott, hogy a konfliktus ellenére zavartalan a termelés a Pick pécsi üzemében. A cég saját munkavállalói mellett a bérelt munkaerő is dolgozik, bár utóbbiak állományából a hírek szerint az elmúlt napokban többen is távoztak. Mint Bibók István elmondta, a rövidesen induló egyeztető tárgyalások célja, hogy a Pick saját dolgozókkal töltse fel a bérelt kontingens státuszait is, és szeretnék emelni a most 120–140 ezer forintos nettó kereseteket is.

Forrás: bama.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Újabb botrány a Pick pécsi húsüzemében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector