Startlaphoz Csatlakozz!

Hány éves a legidősebb és a legfiatalabb magyar nyugdíjas?

Nyugdíjrekordok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 18. szerda, 14:59

Magyarországon a legfiatalabb nyugdíjas 51 éves, míg a legidősebb 110 - tudta meg a Pénzcentrum az ONYF-től. Jó hír viszont, hogy a 100 évesnél idősebbek idén már néhány százalékkal többen vannak, viszont így is csak az összlétszám néhány százalékát teszik ki.

  Pár héttel ezelőtt már utánajártunk, hogy a legnagyobb luxusnyugdíj 1,3 millió forint ma Magyarországon. Ezúttal viszont arra voltunk kíváncsiak, hány éves a legidősebb és a legfiatalabb magyar nyugdíjas, illetve hogyan oszlanak meg korosztályonként?
A legfiatalabb magyar nyugdjías  51 éves míg a legidősebb 110 - tudtuk meg az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) statisztikáiból.
 
  Legkevesebben egyébként az 51-55 éves korosztályba tartozó nyugdíjasok vannak, összesen 369 fővel; míg az 51-60 éves nyugdíjasok száma már 56 093 főt számlál. Külön érdekesség, hogy a legfiatalabb nyugdíjasok, vagyis az51-60 éves korosztályba tartozók mindegyike nő. Vélhetően ez lehet az egyik oka a nagy különbségnek a nemek arányában, ugyanis a jelenleg közel kétmillió nyugdíjasnak 62 százaléka nő és csupán 38 százaléka férfi.
 
  Az ONYF statisztikáiból egyértelműen kiderül, hogy ma Magyarországon a legtöbb nyugdíjas a 66-70 éves korosztályba tartozik (527 772 fő). Utánuk következnek a 71-75 éves nyugdíjasok, több mint 435 650 fővel. Így a 66-75 éves korosztály, együttesen 963 422  fővel a nyugdíjas társadalom 47 százalékát, azaz majdnem a felét teszi ki. Jól látszik az is, hogy  70 éves kor után a nyugdíjasok száma folyamatosan csökken, korosztályonként megközelítőleg százezer fővel. 


  Nagyobb ugrásszerű csökkenés viszont csak a 90 év felettieknél következik. A legidősebb nyugdíjasok az összlétszám csupán 2 százalékát  teszik ki. A 91-95 éves korosztályban 35 492-en vannak, a 96-100 éves korosztály 4399 főt számlál, míg 100 év felett már csak 594 fő él. Az előző évhez képest viszont többen vannak a 100 év felettiek, mert 2014 januárjában még csak 561 főt számlált ez a korosztály. A legidősebb közülük, akárcsak a tavalyi rekorder már 110 éves.
 
   A lakosság arányához viszonyítva sok nyugdíjas él Nógrád és Heves megyében, és a főváros lakosságának is 20-25 százaléka nyugdíjas. Arányaiban viszont kevés nyugdíjas választja otthonának Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.
 
Forrás: Pénzcentrum

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nyugdíjrekordok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector