Startlaphoz Csatlakozz!

2,4 milliárd forintot még nem költöttek el

Május végéig használhatók fel a SZÉP-kártyákra 2013-ban utalt juttatások

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 18. szerda, 18:20

Május végéig használhatók fel a SZÉP-kártyákra 2013-ban utalt juttatások - hívta fel a figyelmet az OTP szerdai közleményében, amelyben azt is megjegyzik, hogy a 810 ezer OTP SZÉP-kártyán összesen még 2,4 milliárd forintnyi 2013-as feltöltés van.

    Az OTP Pénztárszolgáltató megbízásából tavaly év végén készült kutatás szerint a SZÉP-kártya birtokosok 98 százaléka tudja, hogy a kártyára töltött egyenlegeknek van felhasználási határideje, és ennek megfelelően a legtöbben már az utalás évében felhasználták juttatásaikat - tájékoztattak a közleményben.

    A hatályos szabályozás értelmében a SZÉP-kártyákra utalt juttatások érvényessége az utalást követő második év május 31-én lejár. A megmaradó összeget a kibocsátó köteles visszautalni az érintett kártyabirtokos munkáltatójának, vagyis ezek az összegek a munkavállaló számára elvesznek.

    Az adatok azt mutatják, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyják az egyenlegek ellenőrzését és felhasználását - idézi a közlemény Gál Tamást, az OTP Bank Cafeteria szolgáltatás vezetőjét.

    Tavaly május utolsó két hetében napi 57 millió forintnyi 2012-es feltöltést használtak fel az OTP SZÉP-kártya birtokosai, ezalatt az időszak alatt csaknem 800 millió forinttal csökkent a lejáró egyenlegek összege. Végül az összes 2012-es feltöltés kevesebb mint 2 százalékát kellett visszautalni.

    Az OTP SZÉP-kártya birtokosai tavaly az érintett juttatások több mint 98 százalékát felhasználták. A megmaradt 1 milliárd forintot az OTP Bank visszautalta a munkáltatóknak.

    A kibocsátó OTP Bankcsoport abban bízik, hogy az idén még alacsonyabb lesz a lejáró egyenlegek aránya - áll a közleményben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Május végéig használhatók fel a SZÉP-kártyákra 2013-ban utalt juttatások.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector