Startlaphoz Csatlakozz!

79 alapszakot érint a duális képzési forma

Balog: a felsőoktatás és a munkaerőpiac szorosabb összekapcsolása szükséges

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 19. csütörtök, 14:26

A felsőoktatás és a gazdaság, a munkaerőpiac még szorosabb összekapcsolása szükséges - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, a Duális Képzési Tanács alakuló ülésén.

    Balog Zoltán szerint ma is számos olyan képzés van, amely nem ad piacképes tudást, ezen az állapoton változtatni kell. Ezzel összefüggésben a duális képzésről elmondta, hogy a hallgató, felvételét követően, gyakorlati képzésben is részesül.

    Közölte, a felsőoktatásért felelős államtitkárság kiírta az első pályázatokat vállalatok és felsőoktatási intézmények együttműködésére: erre 350 cég jelentkezett, ebből 248 kis- és középvállalat; 21 felsőoktatási intézmény vesz részt az együttműködésben, és 79 alapszakot érint a duális képzési forma. Az első évben, szeptembertől ezer hallgató tud majd belépni duális képzési formába - mondta a miniszter.

    Beszédét követően Balog Zoltán és Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár átadta a Duális Képzési Tanács tagjainak a kinevezésükről szóló iratokat.

    A tanács vezetője Rudnay János, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának elnöke.

    A testület feladata, hogy meghatározza a duális képzés minőségi és fejlesztési irányait, támogassa a duális képzési programok, projektek kidolgozását, hozzájáruljon a minőség- és teljesítményelvű felsőoktatás kialakításához.

    A Duális Képzési Tanács megalakulását előkészítő egyik múlt évi egyeztetés után arról tájékoztatták az MTI-t, hogy két tagot az oktatásért felelős miniszter, két tagot a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter, egy tagot az agrárpolitikáért felelős miniszter, egy tagot az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter, három tagot a Magyar Rektori Konferencia, két tagot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, egy tagot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, egy tagot a Magyar Mérnöki Kamara delegál.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Balog: a felsőoktatás és a munkaerőpiac szorosabb összekapcsolása szükséges.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector