Startlaphoz Csatlakozz!

Feddhetetlen alkalmazottak

NGM: zéró tolerancia a NAV szabályszegő dolgozóival szemben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 19. csütörtök, 15:00

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) - amely az államkassza bevételeinek csaknem 93 százalékáért felelős - alapvető követelmény, hogy összes dolgozója feddhetetlen legyen, és a jogszabályok maradéktalan betartásával végezze munkáját. A szabályokat megszegő alkalmazottakkal szemben zéró toleranciát kell alkalmazni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

    A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor szintén csütörtökön jelentette be, hogy vádat emeltek a NAV volt pénzügyőre és 14 civil társa ellen. A gyanú szerint az alezredes két éven át pénz ellenében nyomozati adatokat adott ki olyan embereknek, akik ellen büntetőeljárás indult, illetve indulhatott volna az adóhatóságnál.

    Az NGM közleményében azt írja: az ügyészség által gyanúsított NAV dolgozót megilleti az ártatlanság vélelme, azonban ha a büntető eljárás során beigazolódik a bűnössége, a legszigorúbb jogkövetkezményekkel számolhat.

    Ugyan az elmúlt években a NAV majd 23 000 dolgozójából mindössze 35-öt mentettek fel szabályszegés miatt a munkavégzés alól, a Nemzetgazdasági Minisztérium célja az, hogy ez a szám tovább csökkenjen, és egyetlen ilyen esettel se kelljen számolni az adóhivatalnál - olvasható a közleményben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - NGM: zéró tolerancia a NAV szabályszegő dolgozóival szemben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector