Startlaphoz Csatlakozz!

A görögök is sokkal jobban élnek nálunk

Mélyülő bérszakadék

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 19. csütörtök, 17:20

Semmi meglepőt nem mondunk azzal, hogy nem élünk túl jól, már ami a kereseteket illeti. Nemzetközi viszonylatban csak az ukránoknál, a gazdasági embargókkal sújtott oroszoknál és a románoknál élünk jobban – olvasható a Szabad Föld weboldalán.

  Az államcsőd közelében evickélő görögök is sokkal jobban élnek nálunk. Az átlag magyar havi fizetése régiónként is óriási különbséget mutat.
 


  A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elmúlt két évben rekordméretűvé vált a legnagyobb és a legkisebb nettó átlagbért regisztráló megyék közti szakadék. 2014-ben a legmagasabb átlagos nettó jövedelem Budapesten volt – 200 062 forint –, míg a legkevesebbet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek vihették haza, átlagosan 109 984 forintot. Vagyis: a fővárosiak átlagosan 82 százalékkal több pénzből gazdálkodhatnak havi szinten, mint az ország keleti felében élők.
 
   A szakadék mélyülésének ütemét jól tükrözi, hogy 2013 végén ez a különbség még „csak” 75,4 százalékos volt.
 
Forrás: Szabad Föld

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mélyülő bérszakadék .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector