Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezet nem ért egyet a társaság nyugdíjazási terveivel

Pénteken ismét sztrájkol a Lufthansa pilótáinak egy része

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 20. péntek, 08:27

Pénteken ismét sztrájkol a Lufthansa pilótáinak egy része, szerdához hasonlóan ismét törlik a rövidtávú járatokat, így a budapestieket is - erősítette meg az MTI információit Lichtenberger Tamás, a légitársaság repülőtéri vezetője.

    Péntekre hét budapesti járatot töröltek, ez mintegy nyolcszáz utast érint, akikkel már felvették a kapcsolatot és megpróbálnak alternatív eljutási lehetőségeket biztosítani. A társaság a reggeli és a délutáni müncheni járaton kívül mindegyiket törölte.

    A Lufthansa pénteken rövidtávú járatai felét, mintegy hétszázat töröl a Vereingung Cockpit (VC) pilóta-szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetés miatt.

    A sztrájk oka, hogy a szakszervezet nem ért egyet a társaság nyugdíjazási terveivel. A Lufthansa pilótái 55 éves kortól mehetnek nyugdíjba, az átlagos nyugdíjba vonulási kor pedig 58 év, ami a szakmában alacsonynak számít. A munkaadó az ösztönzőrendszer átalakításával azt kívánja elérni, hogy a pilóták 60 éves kor felett menjenek nyugdíjba. A szakszervezet ezt ellenzi.

    Martin Riecken, a Lufthansa kommunikációs igazgatója egy budapesti, más témában tartott keddi sajtótájékoztatón az MTI kérdésére elmondta, folyamatosan tárgyalnak a VC-vel, két hete új ajánlatot tettek, ezért meglepte őket a szerdai munkabeszüntetés híre. Hozzátette: a vita lényege, hogy egy régi privilégiumot szeretne a szakszervezet megtartani, a Lufthansa viszont vezető szerepét szeretné megőrizni, de ez a VC követeléseivel nem egyeztethető össze.

    Az elmúlt évben a VC felhívására több mint tízszer sztrájkoltak a pilóták, ez a Lufthansa 2014-es üzleti jelentése szerint 232 millió euró kárt okozott a társaságnak.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pénteken ismét sztrájkol a Lufthansa pilótáinak egy része.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector