Startlaphoz Csatlakozz!

A sofőröket szigorúan szabályozták a fővárosban

Országos lázadásra készülnek a magyar taxisok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 20. péntek, 13:30

Sárga taxik lepték el a Lánchidat csütörtök este. Pestről indultak, köröztek a Clark Ádám téren, elképesztő hangosan dudáltak, majd visszahajtottak a hídon, megbénítva a járműforgalmat – írja a Népszabadság.

  Egy taxitársaság diszpécsere munkatársunknak elmondta, az Uber sofőrszolgáltatás ellen szól a tüntetés. Arra kérdésre, lesz-e blokád, a diszpécser válaszolta, még az is lehet. Az akcióban részt vevő taxik a Várkert Bazárnál is elhajtottak. Este háromnegyed tizenegykor a konvoj már az Erzsébet hídon vonult gyalogtempóban, rendőri felvezetéssel és zárással. Amennyi forgalom még volt, azt akadályozzák is.
 
   A Uber péntek reggel nyolctól vasárnap éjfélig tartó ingyenes akció kere­tében próbálja megismertetni magát az utazóközönséggel. A magát utazás- és autómegosztó szolgáltatónak tartó amerikai cég rendszerét használók Budapesten tíz alkalommal térítésmentesen utazhatnak, fuvaronként háromezer forintig. Az Uber magyarországi megjelenése miatt a budapesti taxisok már tapasztalnak forgalom-visszaesést, főleg a hétvégi buliidőszakokban, amikor a fiatalok az okostelefonjaikról már inkább Uber-kocsikat hívnak. Taxis körökben terjedő információk szerint az Uberhez már 500 kocsi csatlakozott Magyarországon, amivel a legnagyobb taxitársaságok között lehetne.
 
   – A taxisok körében pattanásig feszült a hangulat, miután a sofőröket szigorúan szabályozták a fővárosban, és minden apróságért előveszik őket, ezzel szemben engedély nélküli szolgáltató működik a fővárosban, és így a minősített sárga taxik esetében az átlagosnál sokkal kevesebb lett a fuvar. Ez a helyzet váltotta ki azt, hogy lényegében előzetes szervezés nélkül 70-100 autóval ma este létrejött egy spontán demonstráció az ilyen, nem szabályozott piaci szolgáltatókkal szemben – mondta lapunk kérdésére ezután Farkas Zsolt, a Taxi-gépkocsivezetők Független Szakszervezetének (TGFSZ) az elnöke. A TGFSZ sem a csütörtöki demonstráció szervezésében, sem magán a demonstráción nem vett részt, de Farkas beszélt olyanokkal, akik tüntetnek. Elmondta, a résztvevők nem értik, hogy miután az érdekvédelem bevonásával elkészült az országos taxirendelet, s ezt az ígértetek szerint az év elején ki kellett volna hirdetni, vajon mi az oka, hogy mégsem hirdették ki. Farkas hozzátette, nemcsak a fővárosban, de vidéken is ingerültek a taxisok, annak ellenére, hogy a vidéki városokat egyelőre nem érinti az Uber megjelenése Magyarországon. Ám mivel az Uber a jelzései szerint idővel akár vidéken is terjeszkedne, a taxisok arról beszélnek, hogy ezt nem szeretnék megvárni.
 
   Egy névtelenséget kérő taxis arról beszélt, tud olyan esetről, hogy a barátnője miatt Magyarországra költözött egy olasz állampolgár, akinek a költözésről szóló döntésében nagy szerepet játszott az is, hogy Magyarországon beindult az Uber, és meg is lehet élni a szolgáltatásból.

Forrás: Népszabadság

 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Országos lázadásra készülnek a magyar taxisok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector